"Salvaţi Bucureştiul" cere filialelor PDL, PSD şi PNL un punct de vedere privind proiectul Ciurel

Planul Urbanistic Zonal Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti
Planul Urbanistic Zonal Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti

Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" a trimis o scrisoare filialelor PDL, PSD, PNL, prin care le cere să îşi precizeze poziţia faţă de proiectul penetrării Ciurel, care va fi dezbătut miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, se arată într-un comunicat remis, marţi.

Potrivit sursei citate, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri se va discuta Planul Urbanistic Zonal Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti, proiect care propune continuarea autostrăzii Piteşti - Bucureşti cu un drum expres până în Splaiul Independenţei, zona Semănătoarea, scrie Mediafax.

Organizaţia neguvernamentală a cerut filialelor PDL, PSD şi PNL să exprime public poziţia filialei Bucureşti a partidului faţă de acest proiect dar şi faţă de alte proiecte anunţate de Primăria Capitalei, care încurajează circulaţia transversală către centrul oraşului: Pasajul Casa Presei, Pasajul Arcul de Triumf, Pasajul Charles de Gaulle.

Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" precizează că la dezbaterea publică din 20 iulie, Primăria Capitalei nu a putut nici să indice un cost aproximativ, nici să prezinte o situaţie exactă a imobilelor şi terenurilor care urmează a fi expropiate, deşi presa a vehiculat un cost de 150 milioane euro.

"Proiectul are un cost uriaş şi presupune un număr însemnat de expropieri. Soluţii alternative mult mai ieftine, fără expropieri, permit legarea cartierelor Militari şi Drumul Taberei cu şoseaua de centură, prin prelungirea până la şoseaua de centură a arterelor existente. Proiectul contravine principiului elementar de circulaţie, adoptat încă din anii '70 de oraşele europene, conform căruia traversarea de către automobile a centrelor oraşelor trebuie descurajată, nu încurajată", se arată în comunicat.

Organizaţi neguvernamentală afirmă că prin acest proiect traficul de tranzit Piteşti - Constanţa este invitat să traverseze Bucureştiul de-a lungul Splaiului Independentei, prin Piaţa Unirii.

Mai multe persoane care se opun proiectului care prevede construirea unui drum expres şi a unui pod care să lege autostrada Piteşti-Bucureşti de Splaiul Independenţei au discutat, în 27 iunie, la Primăria Bucureşti despre dezavantajele pe care le-ar presupune această investiţie.

În opinia acestora proiectul va avea drept consecinţă tranzitarea centrului Capitalei, pe Splaiul Independenţei, de către numeroase maşini care vin de pe autostrada Piteşti - Bucureşti şi merg spre autostrada Bucureşti - Constanţa, nerezolvând problemele de trafic ale locuitorilor din zona Drumul Taberei - Militari.

Ca soluţie alternativă, ei propun conectarea cartierelor Drumul Taberei şi Militari cu şoseaua de centură.

Totodată, oamenii au susţinut că proiectul implică cheltuieli "uriaşe", fiind necesare exproprieri consistente, podul prevăzut fiind comparabil cu Podul Basarab.

Planul Urbanistic Zonal "Penetraţie Ciurel" a fost în dezbaterea publică a Consiliului General al Municipiului Bucureşti până în 7 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel