În acest final de săptămână avem două zile de dezlegare la pește, iar în următoarea săptămână vă puteți bucura de alte cinci zile în care să gustați din pește sau produse de pește.
De sâmbătă, 30 noiembrie, când este ziua Sf. Apostol Andrei, cel întâi chemat, ocrotitorul României, avem mai multe zile de dezlegare la pește. Este dezlegare la pește pe 1 decembrie, când este Sf. Proroc Naum, dar și pe 3 decembrie de Sf. Cuv. Gheorghe de la Cernica și Căldărușani, 5 decembrie de Sf. Cuv. Sava cel sfințit, pe 6 decembrie de Sf. Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, pe 7 decembrie de Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeș, pe 8 decembrie de Sf. Cuv. Patapie și pe 9 decembrie de Zămislirea Sf. Fecioare Maria de către Sf. Ana.
Ingrediente
4 bucăți de pește
dovleac
conopidă
ciuperci
sfeclă roșie
morcov
ardei gras
usturoi
cimbrișor
sare, piper
pătrunjel verde
ulei
Mod de preparare
Bucățile de pește se prăjește câteva minute, pe toate părțile/
Legumele se taie cubulețe, rondele sau bețișoare, după preferințe.
În tava în care se va găti peștele se face un ”pat” din firele de cimbrișor, peste care se pun legumele asezonate cu sare și piper după gust. Peste toate acestea se asază bucățile de pește.
Adăugăm puțin ulei, apă și 100 ml vin alb, acoperim și dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Când este gata se așază pe farfurie, presărat cu pătrunjel proaspăt tăiat. Se poate servi cu mămăliguță caldă și mujdei de usturoi.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu