Dafinul este un arbust care, dacă este lăsat să crească, poate crește până la 15 metri înălțime. Întrucât frunzele sale sunt foarte aromate, sunt folosite de ani de zile ca și condiment alimentar, dar ceea ce ne interesează este să vorbim despre celelalte proprietăți ale sale, în acest caz, pentru păr.
Multe dintre componentele dafinului ajută la căderea părului. Vitamina B12 este esențială pentru părul puternic, așa că dacă există o deficiență a acestei vitamine poate provoca căderea părului și apariția albirii premature. Laurul conține vitamina C și fier care ajută organismul să absoarbă mai bine vitamina B12 și astfel îl ajută să nu cadă și să rămână puternic.
De asemenea, fierul în sine este de ajutor în întărirea părului. Acidul pantotenic, combinat cu calciul pe care îl conține, împiedică părul să devină casant, iar niacina accelerează circulația sângelui, ajutând creșterea părului, scrie Belezza.
Combate mătreața: Frunza de dafin acționează ca un tonic pentru păr și ajută la tratarea mătreții.
Controlul sebumului: Dafinul are proprietăți astringente, așa că atunci când este folosit pe păr ajută la controlul sebumului.
Antibacterian: Acidul acetic din frunzele de dafin are proprietăți antifungice și antibacteriene și ajută la îndepărtarea acestora de pe scalp.
Împotriva păduchilor: Uleiul esențial de frunze și scoarță elimină păduchii. Datorită gustului său amar și puternic, creează un mediu sufocant pentru păduchii care rămân pe scalp
Simplu! Fă un ceai de dafin. Trebuie să fierbi un litru de apă și să adaugi o mână bună de foi de dafin. Dacă aplicați acest lichid înainte de a vă spăla părul și îl lăsați să stea câteva minute, îi veți observa efectele pe măsură ce zilele trec. De asemenea, îl poți aplica în fiecare zi chiar dacă nu te speli zilnic, doar aplică-l pe păr, lasă-l să acționeze și mai apoi doar clătește cu apă.
Șamponul uscat poate fi folosit pentru acele zile în care nu ai timp să-ți speli părul sau chiar să-l porți în poșetă.
Pentru șampon uscat veți avea nevoie de:
- Două linguri de făină de orez (40 de grame).
- Două linguri de amidon de porumb sau amidon de porumb (40 de grame).
- O lingură de bicarbonat de sodiu (20 de grame).
- 5 picături de ulei de dafin (se poate face acasă macerând frunza de dafin în ulei)
- Un recipient pentru a-l depozita.
Pregătirea șamponului este foarte simplă. Trebuie doar să adăugați toate ingredientele într-un bol și să le amestecați până obțineți un amestec omogen. Rezultatul va fi o pulbere pe care va trebui să o depozitați în recipient. Atenție: când veți folosi șamponul uscat, agitați întotdeauna recipientul.
Îl poți aplica cu o pensulă sau direct cu mâinile. Aplicați șamponul pe rădăcini și vârfuri. Masați cu vârful degetelor ca și cum v-ați spăla părul. Apoi lăsați aproximativ 5 minute. Pentru a termina, coafează-ți părul ca de obicei și voila! Poate fi foarte util dacă mergi într-o excursie sau la sală, de exemplu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu