Sanador, reușită impresionantă cu ajutorul prof. dr. Irinel Popescu. Pacient: Simt că am renăscut! Nu credea nimeni că voi reuși. Este un sentiment unic

Sanador
Sanador

Sanador a reușit performanța uimitoare de a efectua cu succes o procedură chirurgicală complicată, pentru prima dată de către o instituție medicală privată.

Astăzi, Spitalul Clinic Sanador aniversează 4 ani de la primul transplant hepatic de la un donator viu. Echipa care a realizat intervenția chirurgicală cu succes a fost coordonată de Prof. Dr. Irinel Popescu și Prof. Dr. Vlad Brașoveanu.

Gheorghie Dima, pacient acum 4 ani, om fericit în prezent, își aduce aminte de primele momente de după masa de operație.

„Simt că am renăscut! Nu credea nimeni că voi reuși. Este un sentiment unic și este foarte greu de descris în cuvinte!”. Așa își amintește Gheorghe Dima ziua de 22 februarie 2020.

„Viața de acum arată mult mai bine ca înainte de transplant. Eu sunt foarte, foarte bine, mi-am reluat toate activitățile pe care le făceam și când eram sănătos. Mulțumesc din inimă pentru tot ce au făcut pentru mine. Din suflet le spun să fie sănătoși, să facă în continuare pentru alții ce au făcut pentru mine și să le ajute Dumnezeu să aibă cât mai multe reușite. Este ceva de la Dumnezeu, cu ajutorul medicilor și cu ajutorul Spitalului Clinic SANADOR”, a mai povestit fostul pacient.

Mai mult, Prof. Dr. Irinel Popescu, coordonatorul Centrului Integrat de Excelență în Boli Hepatice, precizează că este esențial ca instituțiile private și publice de sănătate să lucreze împreună întrucât scopul este unul și același: binele pacientului.

„Acest transplant a fost primul realizat într-un spital privat. Sistemul de sănătate este unul singur, iar sistemul public trebuie să colaboreze cu cel privat și invers. Pentru că ambele trebuie focalizate pe pacient. În fond, scopul este același, rezolvarea problemelor medicale ale pacienților. Faptul că s-a trecut la etapa la care un spital privat a putut și a fost acreditat să efectueze transplant de ficat este cel mai pozitiv lucru din această poveste”, arată Prof. Dr. Irinel Popescu, coordonatorul Centrului Integrat de Excelență în Boli Hepatice.

Se mai află că procedura unui transplant de ficat nu este una ușoară, dar nici ieftină, și nu neapărat pentru pacient, cât pentru cadrele medicale care au nevoie de dotări aparte pentru a realiza în siguranță astfel de proceduri. Sanador a pus accentul în ultimul timp pe dotări de ultimă oră și tehnici medicale avansate.

„Transplantul de ficat este un procedeu de vârf, care necesită investiții și dotări speciale. A fost un caz dificil, care a beneficiat de o echipă complexă de specialiști în chirurgie generală, anestezie, gastroenterologie, radiologie și medicină de laborator. Practic, este Școala de la Institutul Clinic Fundeni formată de Prof. Dr. Irinel Popescu. Faptul că această intervenție extrem de complexă s-a putut efectua în cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară confirmă încă o dată interesul Spitalului Clinic SANADOR pentru tehnici medicale avansate, precum si faptul că Spitalul Clinic SANADOR este pregătit pentru orice fel de operație”, afirmă Prof. Dr. Vlad Brașoveanu, medic primar chirurgie generală cu competențe în transplant hepatic, chirurgie hepatică și chirurgie laparoscopică.

Toate costurile pentru această intervenție au fost suportate de Fundația SANADOR, întreaga acțiune fiind realizată pro bono.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel