Uniunea Europeană a prelungit luni cu un an sancţiunile economice impuse peninsulei Crimeea şi oraşului Sevastopol, măsura urmând să fie în vigoare până la 23 iunie 2019, relatează agenţia dpa.
Sancţiunile, care îi împiedică pe cetăţenii şi companiile din UE să investească în Crimeea şi la Sevastopol, precum şi importurile de bunuri de acolo, au fost introduse după anexarea ilegală de către Rusia a celor două teritorii în martie 2014.
Relaţiile dintre Rusia şi UE s-au redus din 2014, în mare parte din cauza evenimentelor din Crimeea, precum şi a sprijinului Moscovei pentru separatiştii proruşi din conflictul din estul Ucrainei.
Măsurile prelungite luni includ interzicerea exporturilor europene de bunuri şi de tehnologie din sectorul transporturilor, telecomunicaţiilor şi al energiei, inclusiv din cel al prospecţiunilor de petrol şi gaze.
Operatorii europeni de turism sunt excluşi de asemenea de la activităţile din domeniu în cele două regiuni, ceea ce înseamnă că, de exemplu, nave europene de croazieră nu pot ancora acolo decât în regim de urgenţă, iar cetăţenii şi companiile din UE nu pot investi sau cumpăra proprietăţi în Crimeea sau Sevastopol.
Măsurile, limitate din punct de vedere geografic la Crimeea şi Sevastopol, funcţionează paralel cu sancţiunile economice impuse Rusiei în legătură cu rolul ei în conflictul din Ucraina. Sancţiunile împotriva Rusiei sunt în prezent valabile până la 31 iulie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News