Deputata Viorica Sandu s-a adresat plenului de deputați, evidențiind faptul că zona Galațiului este ignorată în Planul Național de Redresare și Reziliență, din cauza coloraturii politice a zonei.
Deputata Sandu Viorica, aparținând partidului de opoziție PSD, a luat miercuri, 17 martie, cuvântul în plen, adresându-se celorlalți aleși cu privire la lipsa de acoperire a Planului Național de Redresare și Reziliență pe zona Galațiului. Aceasta a amintit că planul, „construit” în perioada campaniei electorale, a eșuat să fie incluziv pentru județul Galați, în ciuda promisiunilor de finanțare. În schimb, unele proiecte locale sunt prezentate ca fiind deja aprobate de ministerele de resort din Guvernul de coaliție, deși planul nu a fost prezentat „Comisiei Europene pentru aprobare”.
„Acest plan nu este o modalitate de pedeapsă a comunităților pro-PSD sau de premiere a comunităților pro PNL, USR-Plus, UDMR. Pentru județul Galați, de exemplu, au existat 95 de proiecte de importanță majoră, dar neaprobate în totalitatea lor, pentru că erau propuneri PSD. Erau printre ele și proiecte pe agricultură, care se încadrează perfect în pilonul I - tranziție verde. Vorbim aici de sistemul de irigații atât de necesar Galațiului, care deține un vast bazin legumicol. Directiva era atunci „Nimic de la PSD nu trebuie să treacă”.
Asistăm în aceste zile la extensia acestei directive, respectiv, totul pentru PNL, USR-Plus, UDMR. S-a văzut asta când s-au împărțit cadourile Guvernului prin nedreapta și ilegala anexă 703. Nu este o presupunere tendențioasă. Dovada stă în declarațiilor pompoase, dar clare a senatorilor și deputaților PNL de Galați, care au întors spatele oricărui proiect pentru gălățeni când s-a dezbătut legea bugetului, dar cu prilejul vizitei la Galați a președintelui PNL, Ludovic Orban, declarațiile au fost foarte clare. Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o șansă importantă pentru dezvoltarea comunităților gălățene”, a precizat la tribuna Camerei Deputaților, Viorica Sandu.
Aceasta a amintit despre succesul pe care Ludovic Orban și-l atribuia într-o postare, în care relata despre întâlnirea sa cu cohorta de politicieni locali PNL, în diferite funcții de administrație din județ. Deputata Sandu consideră că planul ar putea cădea în ilegalitate, asemenea anexei 703, care a devenit funcțională, odată cu actuala coaliție de guvernământ.
„Premierul spune că acest plan este o decizie a Guvernului și că nu trebuie prezentată în Parlament, însă actuala coaliție i-a pedepsit odată prin anexa 703 pe cei care au votat PSD. Noi nu vom lăsa să se întâmple același lucru și prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a încheiat deputata.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu