Sanitas București: Continuăm să ne opunem măsurilor economice și sociale aberante. Cazul Marius Petcu se va rezolva în Instanță

Sanitas București salută gestul lui Marius Petcu de a se autosuspenda din funcțiile deținute și asigură populația că va lupta în continuare împotriva Codului Muncii defavorabil angajaților, desființării unităților spitalicești, subfinanțării sau pierderii locurilor de muncă din sistem, declară Viorel Hușanu, președinte al Uniunii Sanitas București.

„Uniunea Sindicala Sanitas București apreciază decizia domnului Marius Petcu de a se autosuspenda din toate funcțiile deținute, atât în cadrul Federației Sanitas România, cât și în cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția, gest motivat de acuzațiile recent formulate de procurorii DNA împotriva sa. Considerăm că instanța este singura instituție care are dreptul și datoria de a se pronunța asupra vinovăției sau nevinovăției domnului Marius Petcu. Noi, însă, ca organizație sindicală, avem în acest moment de soluționat câteva probleme.

Prima dintre ele ține de păstrarea unității organizației. Dificultățile cu care se confruntă în prezent angajații din sistemul sanitar bucureștean sunt multiple și grave: adoptarea unui nou Cod al Muncii defavorabil angajaților, desființarea unităților spitalicești, subfinanțarea sau pierderea locurilor de muncă din sistem sunt numai câteva dintre ele. Nu vom putea să le facem față decât în condițiile în care rămânem solidari și ne concentrăm asupra găsirii unor soluții în avantajul membrilor noștri. A dezorganiza, în acest moment, structura sindicală înseamnă a face jocul celor care, printr-o politică aberantă, afectează decisiv funcționalitatea sistemului sanitar și calitatea actului medical.

A doua problemă ține de imaginea mișcării sindicale. Fiecare dintre noi răspundem pentru faptele noastre, iar decizia instanței în cazul domnului Marius Petcu, indiferent care va fi aceasta, nu trebuie să se răsfrângă asupra organizației.

Din păcate, asistăm la un efort susținut al politicului, de dezavuare a ideii de sindicat, prin extinderea acuzațiilor aduse unui singur om, asupra tuturor organizațiilor. În condițiile în care sindicatele au fost printre puținele componente ale societății civile care s-au opus măsurilor economice și sociale aberante ale actualei guvernări, este de înțeles de ce atacurile se îndreaptă, cu precădere, asupra liderilor acestor organizații.

Sindicatele nu sunt inamicul public numărul 1 al societății românești, așa cum actuala guvernare lasă să se înțeleagă. Dimpotrivă, apartenența la o organizație sindicală reprezintă singura soluție a angajatului de a se opune unor încălcări ale legii sau a unor măsuri aberante din partea angajatorilor ori a statului. USSB cere membrilor săi să nu accepte ca acuzațiile aduse unui singur om să se răsfrângă asupra întregii organizații, să nu accepte dezbinarea și, mai ales, să nu se lase manipulați de cei care au un interes clar de a anihila mișcarea sindicală din România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel