Sankt Petersburg-ul a fost lovit de dronele ucrainene

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Atacul de pe teritoriul Rusiei demonstrează eficiența armelor provenite din Occident pe care Ucraina le folosește.

O explozie puternică a zguduit orașul rus St. Petersburg în primele ore ale zilei de sâmbătă, când o dronă a lovit un bloc de apartamente, au raportat media locale. Autoritățile orașului au confirmat că a avut loc "un incident" și că se desfășura o evacuare, conform Russia Today.

Potrivit sursei locale Fontanka, explozia a avut loc în partea de nord a orașului, iar fațada unui bloc de locuințe a fost "grav afectată".

"Nu au fost victime. Ferestrele balconului a două clădiri au fost parțial deteriorate. Locatarii apartamentelor afectate au fost evacuați", a scris pe Telegram, adăugând că poliția și serviciile de urgență lucrau la fața locului.

Ulterior, serviciul de presă al Comitetului pentru Sănătate din St. Petersburg a raportat că șase persoane au cerut ajutor medical în urma incidentului.

Atacul ucrainean vine la doar câteva ore după ce Rusia a bombardat Odesa cu drone. Deși inițial se credea că au murit două persoane, numărule acestora este în creștere, astfel că bilanțul morților a ajuns la 3, iar numărul răniților nu este exact, dar se presupune că ar fi de numărul zecilor având în vedere că a fost lovit un bloc de 9 etaje cu apartamente rezidențiale. Printre afectați este și un copil mic, o mamă, dar și persoane în vârstă. Blocul a fost evacuat, iar drona care a lovit blocul turn a fost printre puținele care au scăpat de sisteme anti aeriene ucrainene care au o rată foarte mare de succes în a doborî armele inamice.

O declarație în acest sens din partea autorităților ruse nu a fost confirmată, iar în ultimele 24 de ore, armata rusă a avut pierderi uriașe. În doar o săptămână, aceștia au pierdut aproape 7000 de soldați și câteva blindate.

Ultima zi a înregistrat zeci de atacuri pe linia frontului din partea Rusiei, însă în multe locuri asaltul a fost respins de forțele ucrainene.

Având în vedere efectivitatea sistemelor de apărare anti aeriene, Zelenski a cerut Occidentului să trimită mai multe sisteme de acest fel, fiind „modul în care pot fi protejate cel mai bine viețile civililor ucraineni”.

Vezi și: Kiev: Rusia pierde 6.630 de trupe și 90 de tancuri într-o săptămână

Vezi și: Ucraina: 82 de confruntări în ultima zi pe linia frontului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel