EXCLUSIV  Șansă extraordinară pentru satul românesc: 9 miliarde de euro. ”UE nu vrea să piardă această zonă”. Comoara părăsită

foto rol ilustrativ de pe grupul ”Case și terenuri la țară”
foto rol ilustrativ de pe grupul ”Case și terenuri la țară”

Carmen Avram a dat o veste extraordinară de la Bruxelles cu privire la satul românesc. Terenurile, care se vând pe nimic, pot deveni o adevărată comoară. 

”Au fost printre cele mai dure negocieri la care am asistat, dacă nu cele mai dure” a mărturisit Carmen Avram, europarlamentar PSD, despre discuțiile din Parlamentul European pentru Politica Agricolă Comună (PAC). ”Pentru unii a fost prea puțin, pentru alții prea mult” afirmă ea. ”S-a negociat până în ultima secundă”, iar, pentru România, ”cel mai mare pericol ar fi fost plafonarea subvențiilor”. 

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV  Securitatea alimentară a UE, inclusiv a României, risca să fie pusă în PERICOL. PAC, un COMPROMIS. Carmen Avram: S-a negociat până-n ultima secundă

În final, s-au alocat nu mai puțin de 20 de miliarde de euro, până-n 2027, 11-12 miliarde pentru plățile directe, respectiv subvenții, și 8-9 miliarde pentru dezvoltare rurală. 

”Există niște bani care se alocă pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea zonelor rurale, pentru ca acestea să fie întărite” a spus Carmen Avram, pentru DCNews, cu referire la cele 8-9 miliarde de euro. Acești bani sunt pentru ”tot ceea ce poate duce la creșterea zonei rurale”, asta dacă proiectele vor fi conforme cu legislația europeană.

Citește și: Pandemia, LOVITURĂ pentru dezvoltatorii imobiliari din marile orașe. Case la țară și mii de metri pătrați, la preț de garsonieră

”UE nu vrea să piardă această zonă”

”Poți să accesezi acești bani ca să dezvolți, prin construcții și achiziții, zona rurală, scopul fiind întărirea acestei regiuni care se depopulează treptat, asistăm la un abandon al terenurilor, nu numai în România, ci peste tot în lume. Uniunea Europeană își propune să aloce bani fermierilor pentru a construi, pentru a atrage apoi de la oraș, eventual, oameni care vor să devină fermieri, pentru a-i aduce înapoi pe cei care au plecat la oraș considerând că satul, zona rurală, nu le mai oferă niciun fel de avantaj și nu le mai oferă o posibilitate de un trai decent. Poți atrage bani pentru a-ți dezvolta o fermă sau o companie care să fie colaterală fermei, dar care să se bazeze pe această fermă și atunci ea să creeze locuri de muncă. Deci poți lua bani din PAC pentru a dezvolta un proiect nou care să-ți creeze locuri de muncă și o tendință inversă, adică o întoarcere a populației care a de la sat și pentru a încuraja tinerii să rămână în agricultură. UE nu vrea să piardă această zonă și, fără investiții în zona rurală, am putea pierde mai întâi oameni și, implicit vom pierde din producția agricolă și apoi din hrană” a mai spus europarlamentarul Carmen Avram. 

Vezi de la minutul 5: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel