EXCLUSIV  Șansele candidaților la prezidențiale. Ben-Oni Ardelean: Trebuie să fie conștienți că de acel tavan nu au cum să treacă

foto: Freepik
foto: Freepik

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL, a vorbit la DC NEWS despre șansele candidaților la alegerile prezidențiale.

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL, a vorbit în emisiunea „Ce se întâmplă?“ despre alegerile prezidențiale care vor avea loc în 24 noiembrie (turul 1) și 8 decembrie (turul 2). Potrivit acestuia, dacă ambele partide vin cu candidați separați, aceștia vor ajunge în turul doi. Totodată, el a spus și ce s-ar întâmpla dacă partidele din Coaliția din guvernare ar decide să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale.

VEZI ȘI: Nicolae Ciucă, declarații după ce Coaliția a decis data alegerilor. Ce spune despre tandemul președinte-premier

"Din punctul meu de vedere, scorul alegerilor din 9 iunie arată următoarea chestiune: că cele două partide, pe o capacitate de 37% PSD și 32% PNL, că ăsta este scorul pe care l-au luat, au capacitatea să intre ambele cu candidați, separat, în competiția prezidențială, blocând oarecum accesul pe turul 2 la orice poziție - 3, 4, 5, 6 - la care unii mai au speranțe că s-ar putea să facă ei ceva, cumva și să ajungă în turul 2. Nu! Cele două partide vor aduce candidații lor în turul 2.

Scenariul unui candidat comun PNL-PSD

Și o altă formulă care ar mai fi este un candidat comun susținut de cele două partide. Din punctul meu de vedere, șansele cele mai mari îl are candidatul de dreapta. Candidatul de dreapta, în momentul acesta, este domnul Nicolae Ciucă. De ce spun lucrul acesta? Privind în istorie, PSD-ul sau zona de stânga în România are un tavan de care întotdeauna trebuie să țină cont - tavanul ăla e pe la 40-42% în populație și este într-o oarecare scădere. Adică ăla nu a mai crescut de la alegerile când a fost Năstase, când a fost Ponta și toți ceilalți. N-a mai crescut tavanul respectiv ci, dimpotrivă, s-a mai micșorat.

Așadar, trebuie să fie conștienți că de acel tavan nu au cum să treacă decât într-o formulă extraordinară, foarte complicată, pe care eu nu o întrezăresc în momentul acesta. Sub nicio formă!" a spus Ben-Oni Ardelean.

Interviul complet, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel