Șantierul Naval Damen din Galați va livra două feriboturi complet electrice pentru orașul Toronto

foto: Damen
foto: Damen

Damen a semnat un contract cu municipalitatea din Toronto, Canada pentru livrarea a două feriboturi. 

Navele complet electrice vor contribui semnificativ la creșterea sustenabilității în regiune. Acestea vor naviga între terminalul de feribot Jack Layton din centrul orașului Toronto și Insulele Toronto, o destinație turistică importantă, situată într-o zonă cu trafic intens, aproape de malurile lacului Ontario.

Damen construiește feriboturile pentru Toronto, în România, la Șantierul Naval din Galați, conform unui design realizat de Concept Naval din Quebec. Compania de arhitectură navală a dezvoltat designul navelor în ultimii doi ani, în strânsă colaborare atât cu clientul, cât și cu Damen, se arată într-un comunicat oficial.

Feriboturile vor avea o lungime de 50 de metri și o lățime maximă de 13 metri. Unul dintre feriboturi va transporta pasageri și vehicule, iar celălalt pasageri și biciclete.

„Am ales Damen pentru acest proiect datorită palmaresului lor remarcabil”, a declarat un purtător de cuvânt al orașului Toronto. „După un proces cuprinzător de solicitare de oferte, Damen a fost desemnat furnizorul de top, excelând în domenii critice precum experiența, capacitățile operaționale, competențele tehnice și prețurile competitive.”

Transport public cu emisii reduse de carbon

Directorul de Produs al Damen, Henk Grunstra, a declarat: „Cu aceste noi feriboturi, orașul Toronto face un pas important spre un transport public cu emisii reduse de carbon. Navele complet electrice reprezintă o soluție ideală pentru o rută scurtă precum aceasta, aflată la o distanță ușor accesibilă de infrastructura de încărcare. Așteptăm cu nerăbdare construcția acestor feriboturi și o colaborare de succes cu orașul Toronto și Concept Naval.”

Eric Garant, Director General al Concept Naval, a declarat: „Ca firmă de arhitectură navală, Concept Naval este mândră să colaboreze cu Damen la proiectul inovator al feriboturilor 100% electrice pentru orașul Toronto. Acest proiect este conceput pentru a răspunde nevoilor orașului și numeroșilor călători către Insulele Toronto. Prin expertiza combinată a Concept Naval și Damen, ne propunem să oferim un serviciu de transport maritim sustenabil și eficient, aflat în avangarda tehnologiei, contribuind la un viitor mai verde pentru comunitatea din Toronto.”

Feriboturile destinate orașului vor reprezenta a 23-a și a 24-a livrare de feriboturi realizată de Damen pentru Canada, în ultimii zece ani. Printre acestea se numără mai multe nave complet electrice și hibride, în contextul în care Damen face progrese în a deveni cel mai sustenabil furnizor de soluții maritime.

Damen Shipyards Group activează de peste 95 de ani și oferă soluții în domeniul maritim la nivel global, asigurând proiectare, construcții navale, reparații ale navelor și componentelor navale. Prin integrarea sistemelor, creăm platforme inovatoare, de înaltă calitate, care oferă clienților noștri valoare adăugată maximă. Damen operează 35 de șantiere navale și 20 de alte companii în 20 de țări, sprijinite de o rețea globală de vânzări și servicii. Livrăm aproximativ 100 de nave pe an, cu o valoare totală a producției de peste 3 miliarde de euro. Oferim locuri de muncă directe pentru aproximativ 12.500 de persoane. În tot ceea ce facem, ne propunem să asigurăm un impact pozitiv asupra mediului local și asupra companiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel