Șaorma cu pește. Rețeta neașteptat de delicioasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karen Laårk Boshoff
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karen Laårk Boshoff

Șaorma cu pește? Sigur că da! Este super gustoasă și sățioasă. Iată cum se prepară rețeta...

Ingrediente


Pentru lipii

- 500g făină
- cca 110 ml apă
- 1 praf de copt
- 1 lingura ulei de măsline
- 5 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare

Pentru sos

-  1 lingură ricotta
- 1 lingură iaurt grecesc
- 1 lingură maioneză
- 2 căţei de usturoi, raşi
- 3 linguri de castravete ras

Pentru crochete pește

- 6 crochete de peşte
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui

Pentru salată

- 2 sau 3 roşii
- salată verde
- ulei de măsline
- sare

Cum se prepară

Prima dată se frământă lipiile. Aşadar, într-un bol se amestecă făina cu sarea, praful de copt, lingurile de ulei de floarea-soarelui şi apă. Se frământă, iar după ce s-a format aluatul, se pune lingura de ulei de măsline, se frământă din nou şi se lasă aluatu  la odihnit pentru 15-20 minute, potrivit reteteculinare.ro.

Separat, se pune o hârtie de copt într-o tavă. Se unge hârtia de copt cu o lingură de ulei de floarea-soarelui, se pun crochetele de peşte, se împachetează hârtia ca un pacheţel. După, se bagă tava în cuptor, până crochetele s-au prăjit. Din când în când, se mai întorc de pe o parte pe alta. După ce s-au prăjit, se scot pe o farfurie şi se lasă la răcit.

După ce aluatul a stat suficient la "odihnit", se pune pe masă, se frământă puţin şi se împarte în 9-10 părţi. Fiecare bucată se frământă, dându-i o formă rotundă. Fiecare bilă se întinde bine. După, se pune o tigaie pe foc, iar când e încălzită se coc, pe rând, lipiile. Nu se foloseşte ulei.

Până se coc lipiile, se poate pregăti sosul. Aşadar, intr-ul bol se amestecă ricotta cu iaurtul, cu maioneza, cu căţeii de usturoi raşi, cu castrevetele ras şi cu sare. După, se lasă deoparte, până în momentul asamblării.

Apoi, se pregăteşte salata. Aşadar, se spală şi se taie roşiile şi salata verde, iar înainte de a o servi se adaugă ulei de măsline şi sare. Se începe asamblarea șaormei, după ce toate ingredientele au fost gătite şi răcite. Aşadar, se ia o lipie care se dă cu sos, peste sos se pun crochete de peşte tăiate, iar la urmă se pune salata.

Vezi și: Shaorma, cea mai gustoasă rețetă. Mai bună decât la fast-food

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel