Șaorma cu pește? Sigur că da! Este super gustoasă și sățioasă. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
Pentru lipii
- 500g făină
- cca 110 ml apă
- 1 praf de copt
- 1 lingura ulei de măsline
- 5 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare
Pentru sos
- 1 lingură ricotta
- 1 lingură iaurt grecesc
- 1 lingură maioneză
- 2 căţei de usturoi, raşi
- 3 linguri de castravete ras
Pentru crochete pește
- 6 crochete de peşte
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
Pentru salată
- 2 sau 3 roşii
- salată verde
- ulei de măsline
- sare
Cum se prepară
Prima dată se frământă lipiile. Aşadar, într-un bol se amestecă făina cu sarea, praful de copt, lingurile de ulei de floarea-soarelui şi apă. Se frământă, iar după ce s-a format aluatul, se pune lingura de ulei de măsline, se frământă din nou şi se lasă aluatu la odihnit pentru 15-20 minute, potrivit reteteculinare.ro.
Separat, se pune o hârtie de copt într-o tavă. Se unge hârtia de copt cu o lingură de ulei de floarea-soarelui, se pun crochetele de peşte, se împachetează hârtia ca un pacheţel. După, se bagă tava în cuptor, până crochetele s-au prăjit. Din când în când, se mai întorc de pe o parte pe alta. După ce s-au prăjit, se scot pe o farfurie şi se lasă la răcit.
După ce aluatul a stat suficient la "odihnit", se pune pe masă, se frământă puţin şi se împarte în 9-10 părţi. Fiecare bucată se frământă, dându-i o formă rotundă. Fiecare bilă se întinde bine. După, se pune o tigaie pe foc, iar când e încălzită se coc, pe rând, lipiile. Nu se foloseşte ulei.
Până se coc lipiile, se poate pregăti sosul. Aşadar, intr-ul bol se amestecă ricotta cu iaurtul, cu maioneza, cu căţeii de usturoi raşi, cu castrevetele ras şi cu sare. După, se lasă deoparte, până în momentul asamblării.
Apoi, se pregăteşte salata. Aşadar, se spală şi se taie roşiile şi salata verde, iar înainte de a o servi se adaugă ulei de măsline şi sare. Se începe asamblarea șaormei, după ce toate ingredientele au fost gătite şi răcite. Aşadar, se ia o lipie care se dă cu sos, peste sos se pun crochete de peşte tăiate, iar la urmă se pune salata.
Vezi și: Shaorma, cea mai gustoasă rețetă. Mai bună decât la fast-food
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News