SAP are doi noi directori, după plecarea celebrului Bill McDermott

Bill McDermott a demisionat vineri după o decadă în care a făcut din grupul german SAP cea mai mare companie de tehnologie din Europa, transmiţând obiectivul de a finaliza tranziţia grupului german la cloud computing noilor co-directori generali Jennifer Morgan şi Christian Klein, transmite Reuters. 

SAP a anunţat revizuirea conducerii, cu efect imediat, după publicarea rezultatelor trimestriale preliminare, care arată că firma este în grafic pentru a-şi majora profitabilitatea şi a oferi o gamă variată de servicii moderne. Acţiunile SAP au urcat cu 7,4% după anunţarea informaţiilor. Noua conducere s-a angajat să continue pe termen scurt măsurile adoptate de Bill McDermott, urmând să prezinte investitorilor noutăţile la publicarea rezultatelor finale din trimestrul trei, în data de 31 octombrie. Americanul Bill McDermott va rămâne consilier al SAP până la finalul anului.

'În opinia noastră, plecarea lui McDermott este într-un fel surprinzătoare, dar pare să urmeze 'planul de succesiune pe termen lung al companiei', a apreciat analistul Andreas Wolf de la Warburg. Veniturile SAP au urcat cu 10% în trimestrul trei din 2019, la 6,79 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 6,69 miliarde de euro. SAP şi-a propus să îşi dubleze valoarea de piaţă până în 2023, când ar urma să ajungă la o capitalizare cuprinsă între 250 şi 300 miliarde euro, declara în aprilie Bill McDermott. Acesta a subliniat că în perioada care a trecut după 2010, când a început mandatul său de CEO, valoarea de piaţă a SAP a crescut de la 45 până la 140 miliarde euro.

SAP este în mijlocul unui plan de restructurare, care include eliminarea a 4.400 locuri de muncă, pe măsură ce McDermott încearcă să transforme compania într-o platformă digitală de business. Această restructurare, anunţată în luna ianuarie, a dus la plecarea unor directori de top. Bill McDermott a promis că va tripla mărimea afacerilor pe segmentul cloud până în 2023, ducând veniturile totale generate de SAP la 35 miliarde euro.

Şeful SAP a dat asigurări că restructurarea va permite companiei să transfere angajaţi în zonele de creştere, precum Inteligenţa Artificială sau Internetul Lucrurilor. SAP România, subsidiara locală a SAP SE, şi-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. Circa 600 de companii din România utilizează soluţiile SAP, în industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel