Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT!” 2024, culminând cu festivitatea de deschidere a anului universitar și Festivalul „Univibes by UVT”

La Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), pentru „boboci”, anul universitar începe cu Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT”, în ultima săptămână din luna septembrie, în cele șapte zile înainte de începutul activităților didactice (perioada 23 – 29 septembrie 2024).

Pe parcursul acestei săptămâni, studenții înmatriculați în anul întâi de la programele de studii universitare de licență sunt așteptați la UVT pentru a descoperi ce înseamnă să fii student, cum funcționează mediul universitar și ce oportunități au din această postură.

Programul Săptămânii de inițiere la UVT cuprinde evenimente introductive și de acomodare, sesiuni de informare, sesiuni de consiliere și orientare în mediul universitar, tururi ale municipiului Timișoara și vizite la instituțiile culturale din oraș, activități de teambuilding, evenimente culturale, conferințe, dezbateri, expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film, concerte etc.

În cadrul activităților pregătite special pentru „boboci”, aceștia vor afla mai multe despre universitate și modul în care ea funcționează, despre programul lor de studii, despre drepturile și oportunitățile pe care le au ca studenți UVT, despre cadrele didactice cu care vor interacționa, despre orar și multe alte informații necesare pentru a avea o studenție de poveste. De asemenea, aceștia vor avea ocazia să descopere Timișoara și instituțiile ei culturale și să participe la o serie întreagă de evenimente cultural-artistice.

Săptămâna de inițiere la UVT urmărește facilitarea tranziției de la mediul preuniversitar la mediul universitar pentru studenții înmatriculați în anul I al ciclului de studii universitare de licență la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin organizarea de evenimente de consiliere, orientare, inițiere, prezentare, acomodare, integrare și sprijin a acestora pe durata săptămânii de dinaintea începutului anului universitar.

Activitățile organizate în cadrul Săptămânii de inițiere la UVT sunt de tipul:

workshopuri/ateliere de prezentare a facultăților/departamentelor UVT sau a diverselor instituții de interes pentru ei din municipiul Timișoara;sesiuni de formare pentru dezvoltarea unor competențe transversale necesare sistemului de învățământ universitar;prezentări ale diverselor instituții sau facilități de care se pot bucura în UVT sau în municipiul Timișoara;conferințe cu diverse personalități din lumea științifică, culturală sau sportivă;vizite la diverse obiective culturale din oraș;tur ghidat al municipiului Timișoara;participare la evenimente culturale/educaționale în parteneriat cu instituțiile culturale din oraș;activități de teambuilding.

Întregul program, atât cel general cât și cele pe facultăți, se regăsesc pe pagina web dedicată acestei teme.

__________________________________

Festivalul „Univibes by UVT”

Tradiția #OccupyTheUniversity merge mai departe și în anul 2024, celebrând un nou an universitar în stilul deja consacrat.

În cadrul Săptămânii de inițiere la UVT va avea loc și Festivitatea oficială de deschidere a anului universitar (27 septembrie 2024), împreună cu un eveniment unic în România – Festivalul „Univibes by UVT”,  care transformă întreaga universitate într-o mare locație de concerte, expoziții de artă & petrecere. Artiști consacrați vor transforma pentru o zi sediul UVT într-un dancefloor, pentru a celebra împreună începutul unui nou an universitar.

Trei scene, mix de genuri muzicale, ritmuri electrice, acustice, rock, hip-hop, DnB sau electro, jocuri & activități, zone de food & drinks, toate acestea întâmpină studenții și publicul timișorean în spațiile din incinta sediului central al Universității de Vest din Timișoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4), pentru un început de an universitar ca la carte.

Vă așteptăm la cea mai mare petrecere a toamnei – UNIVIBES by UVT – vineri, 27 septembrie 2024! Începem distracția la ora 17:30 cu DJ-Set-urile din curtea interioară, iar muzica va răsuna pe scenele din fața și din spatele UVT începând cu ora 18:00.

Programul muzical cuprinde show-uri oferite de: Vama, om la lună, Matei Ioachimescu, PERCUSSIONescu (Irina Rădulescu, Daria Achim, Maria Rizea) & The Romanian Flute Ensemble, Omu Gnom (cu DJ Undoo), Frate Gheorghe, MCs United (Dani Tobe, Gaseb, Kaos INK, MCx Woodie, Megga Dillah & One Lion, w/ DJ Mack), Pavilionul din Plastic, ZoleeVee, Maică-ta, B.Mike, No’Dj, IST, BKB’ și Kuky, toți vor da tot ce au mai bun pentru tine și vor transforma universitatea în cel mai mare dancefloor, celebrând spectacolul studenției împreună!

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „UNIVIBES a devenit un eveniment unic, deja binecunoscut ca un brand al Timișorei, cel mai important oraș universitar al vestului țării. Mai mult decât un festival, Univibes este un simbol al vieții studențești, al bucuriilor vieții artistice trăite liber, dar și o formă unică de a marca debutul anului universitar. Dedicăm ediția a noua a festivalului întregii comunități timișorene.”

Participarea la eveniment este liberă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel