Un studiu sugerează că se va mai munci de la birou doar trei zile pe săptămână, după finalul pandemiei.
Conform The Sun, jumătate din angajați vor merge la locul de muncă doar trei zile pe săptămână, se arată într-un sondaj din Marea Britanie. Cele trei zile de mers fizic la birou vor fi marți, miercuri și joi. Revoluția telemuncii din timpul pandemiei, forțată de condițiile sanitare, i-a încurajat pe mulți angajați, dar și pe angajatori, să fie mai adaptabili.
Astfel, o cercetare care acoperă 2.000 de angajați britanici și 500 de lideri de business a fost organizată de Orega pentru a afla care sunt condițiile revenirii la birou. Rezultatele arată că 53% dintre angajați plănuiesc să devină angajați-hibrid, adoptând cele trei zile pe săptămână de mers la serviciu amintite mai devreme. Doar 17% dintre angajații britanici doresc să rămână în totalitate acasă.
Multe companii se bucură de vești fiindcă se va ajunge la reducerea spațiului închiriat, care este foarte scump în zonele metropolitane, iar 26% dintre acestea chiar se vor muta în spații mai mici. Totuși, această flexibilitate nu vine fără dezavantaje, fiindcă un angajat din trei este de părere că cele trei zile de birou din fiecare săptămână vor duce la reducerea productivității.
Medicul Liviu Ojoga, șeful secției de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Clinic Sanador din București, a făcut referire la sportivii de performanță.
„Inclusiv la congresele medicale, congresele patologiei umărului se discută de ce un tenismen de performață, cum sunt, de exemplu, Federer sau Nadal, nu fac niciodată leziuni ale coafei rotatorie (n.r. coafa rotatorie este o rețea de patru mușchi și câteva tendoane care acoperă capul humeral. Coafa rotatorie fixează capul humeral în articulație și permite rotația brațului) și fac pacienți care au activitate mult mai redusă față de acești sportivi.
S-a descoperit că, de fapt, leziunile de coafa rotatorie apar la mișcarea până la 90 de grade, ori ei fac tot timpul mișcări de abducție la peste 90 de grade. Deci, și dacă lucrăm la birou cu mouse-ul, putem să facem aceste leziuni, în timp”, a explicat medicul Liviu Ojoga în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu