Săptămâna Mare, rețete post. Ciupercile pe pat de mămăligă reprezintă un preparat ideal în ultima săptămână de post de dinainte de Paști.
Ingrediente
- o cutie ciuperci
- mălai pentru mămăligă
- o ceapă mare
- o legătură mărar
- 2-3 linguri margarină
- sare, piper
Vezi și: PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Rețeta simplă și delicioasă pentru masa de PAȘTI
Săptămâna Mare, rețete post. Ciuperci pe pat de mămăligă. Se călesc ciupercile în puţin ulei. Se adaugă ceapa şi se mai lasă pe foc, până devine sticloasă. Se adaugă sare, piper, condimente, mărarul tocat mărunt şi se lasă deoparte. Se face o mămăligă potrivit de moale, se răstoarnă într-un castron şi se amestecă cu margarină.
Săptămâna Mare, rețete post. Ciuperci pe pat de mămăligă. Se unge o tavă de cozonac cu margarină, se pune un strat de mămăligă şi apoi se pune amestecul de ciuperci. Se mai pune deasupra un strat de mămăligă, se nivelează şi se dă la cuptorul încins circa 30 minute. Când e gata, se lăsă puţin să se aşeze şi se răstoarnă cu grijă pe un platou. Se taie felii şi se serveşte.
Săptămâna Patimilor. Marțea Mare, slujbă: Pilda celor zece fecioare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News