Săptămâna Mare, rețete post. Ciuperci pe pat de mămăligă

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Săptămâna Mare, rețete post. Ciupercile pe pat de mămăligă reprezintă un preparat ideal în ultima săptămână de post de dinainte de Paști.

Ingrediente 

- o cutie ciuperci

- mălai pentru mămăligă

- o ceapă mare

- o legătură mărar

- 2-3 linguri margarină

- sare, piper

Vezi și: PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Rețeta simplă și delicioasă pentru masa de PAȘTI

Cum se prepară

Săptămâna Mare, rețete post. Ciuperci pe pat de mămăligă. Se călesc ciupercile în puţin ulei. Se adaugă ceapa şi se mai lasă pe foc, până devine sticloasă. Se adaugă sare, piper, condimente, mărarul tocat mărunt şi se lasă deoparte. Se face o mămăligă potrivit de moale, se răstoarnă într-un castron şi se amestecă cu margarină.

Săptămâna Mare, rețete post. Ciuperci pe pat de mămăligă. Se unge o tavă de cozonac cu margarină, se pune un strat de mămăligă şi apoi se pune amestecul de ciuperci. Se mai pune deasupra un strat de mămăligă, se nivelează şi se dă la cuptorul încins circa 30 minute. Când e gata, se lăsă puţin să se aşeze şi se răstoarnă cu grijă pe un platou. Se taie felii şi se serveşte. 

Vezi și: Săptămâna Patimilor. Marțea Mare - Singurul lucru pe care-l mai poți face astăzi. Ce-ți este interzis

 Săptămâna Patimilor. Marțea Mare, slujbă: Pilda celor zece fecioare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel