Deputatul Remus Borza a notat politicienii săptămânii în emisiunea ”Borza Analytica” transmisă joi, la DCNews LIVE.
Iată notele acordate de către deputatul independent Remus Borza:
Donald Trump - 10. ”Trebuia demis Rex Tillerson. Era un dezacord de câteva luni bune. Nu putea s-o facă mai devreme, pentru că era o clauză în contract, prin care nu putea fi demis mai devreme de un an de la preluarea mandatului. Rex Tillerson câștiga lunar ca președinte la Exxon sute de mii de dolari. "
Liviu Dragnea - 10. ”A fost săptămâna măsurilor de forță în toată lumea. În România, la Congresul PSD, Liviu Dragnea a obținut o victorie totală. S-a debarasat de toți disidenții și indezirabilii: Tudose, Ciolacu, Ștefănescu, Bădălău, Andronescu, Bănicioiu. Noul președinte executiv și noii vicepreședinți îi vor fi loiali stăpânului, îl vor asculta și urma orbește, mai puțin trei dintre ei: Adrian Țuțuianu, Marian Oprișan și Roxana Mînzatu. Sunt oameni care ar putea să îi creeze probleme. Din acest punct de vedere, n-aș conta 100% nici pe Gabriel Trif, ministrul Turismului, ales vicepreședinte. Este un băiat tânăr, șeful organizației PSD de la Sibiu. De asemenea, în aceeași situație este și Mihai Fifor. Sunt cinci oameni care nu vor spune 'DA', de fiecare dată, necondiționat la propunerile și măsurile lui Liviu Dragnea”.
VEZI MAI MULT: Borza dă cărțile pe față după Congresul PSD: Sunt primii care îl vor executa pe Dragnea
Sebastian Ghiță - 8. ”Nu m-a convins interviul dat lui Cristoiu și prezentat în foileton pe mai multe posturi TV. A fost o pierdere de vreme. A vorbit mult, dar n-a spus nimic nou. Evident că e o oarecare dezamăgire pentru cei care se așteptau ca Sebi Ghiță să vină cu niște dezvăluiri incendiare. Sebi Ghiță, Victor Ponta, Liviu Dragnea, se identificau cu statul paralel de care azi se disociază și îl dezavuează."
VEZI MAI MULT: Borza, după interviul cu Ghiță: Greșeala lui KOVESI. Momentul de SEPARARE
Theresa May - 7. ”La începutul săptămânii a expulzat 23 de diplomați ruși ca reacție la tentativa de asasinat asupra spionului rus, colonel GRU Serghei Skripal, care a defectat la MI6. Orice stat, când are un ofițer al unui serviciu de informații, care ulterior se duce și vinde secrete de stat unei puteri străine și inamice, ce face, îl premiază? Evident că nu! Culpa majoră aparține Regatului Unit al Marii Britanii. Odată ce, pe teritoriul tău, oferi protecție și azil politic unor astfel de ofițeri ai unor servicii secrete de informații, care ți-au livrat ani de zile informații cruciale, tu trebuie să-i protejezi. O măsură în forță, fără precedent în ultimii 30 de ani: din 52 de diplomați pe care-i are Federația Rusă în Marea Britanie, 23 au termen până duminică (astăzi) să părăsească Regatul Unit. Sunt suspectați că făceau și spionaj.”
Kim Jong Un - 8. ”Nu e un prost, e școlit în străinătate. Nota i-o dau pentru că încearcă o apropiere de Coreea de Sud, pentru că încearcă un dialog cu SUA și pentru că s-a angajat ca până la întâlnirea istorică cu Donald Trump nu va mai face alte teste nucleare. ”
Angela Merkel - 9. ”Angela Merkel, în sfârșit a reușit să depună jurământul, în 12 martie, și a preluat cel de-al patrulea mandat de cancelar, la limită, cu doar nouă voturi peste minimul necesar pentru investitură. Vineri(n.r.-16 martie) va efectua prima vizită oficială al celui de-al patrulea mandat de cancelar la Paris unde împreună cu Emmanuel Macron vor pune la cale Europa.
VEZI MAI MULT: Angela Merkel - Emmanuel Macron, întâlnire. Concluziile celor doi lideri europeni
Emmanuel Macron - 9. ”Tocmai s-a întors din India. Presa a publicat niște poze sublime cu Brigitte Macron și Emmanuel Macron, în vizită la Taj Mahal. E un cuplu de admirat. Un interviu interesant al lui Brigitte Macron: `Ne trezim în fiecare dimineață, eu cu cearcănele mele, el cu tinerețea lui exuberantă. Luăm de fiecare dată micul dejun împreună. E micul nostru ritual."
Silvio Berlusconi - 10 pentru tenacitate. ”A fost de trei ori prim-ministru al Italiei. E o performanță unică. E cel mai longeviv premier al Italiei postbelice. Italia e măcinată de crize mai ceva decât România. Acolo un premier nu rezista mai mult de un an. La 81 de ani, Il Cavaliere a condus coaliția de dreapta formată în jurul propriului partid Forza Italia, în alianță cu Liga lui Matteo Salvini, împreună câștigând alegerile parlamentare de acum două săptămâni.
Luigi di Maio - 10. "Un băiat de 31 de ani fără studii superioare, conduce partidul Mișcarea Cinci Stele, care a reușit performanța de a obține 32.7 % la alegerile legislative din Italia, dublu față de scorul înregistrat de Partidul Democrat al premierului Matteo Renzi. Di Maio și Salvini sunt cei doi pretedenți la funcția de prim ministru al Italiei.
VEZI MAI MULT: Alegeri Italia. Remus Borza: Luigi di Maio, un ospătar de meserie, SCOR SPECTACULOS pentru Mișcarea Cinci Stele
Vezi AICI interviul complet
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu