Săptâmâna viitoare s-ar putea ajunge la o decizie privind posturile de conducere de la Bruxelles, susține președintele francez Emmanuel Macron

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Citește în articol ce a precizat președintele Franței, Emmanuel Macron, despre posturile de conducere de la Bruxelles.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că, în opinia sa, s-ar putea ajunge la o decizie cu privire la posturile de conducere de la Bruxelles în cursul săptămânii viitoare.

”Este o discuție care are loc între cei 27; ne-am sunat unii pe alții; (n.r. un acord) pare posibil în zilele care vin, în săptămâna care vine”, a spus președintele.

Ursula von der Leyen, actualul președintele al Comisiei Europene, este cotată pentru a obține un al doilea mandat, după ce Partidul Popular European de centru-dreapta și-a consolidat poziția în alegerile europene de duminică. De asemenea, liderii trebuie să aleagă un nou președinte al Consiliului European și un șef al politicii externe.

Joi seară, în marja summitului G7 din Puglia, Macron a discutat cu von der Leyen și cu cancelarul german Olaf Scholz despre posturile de conducere din UE.

„Cred că lucrurile se pot mișca destul de repede. Voi merge luni în acest spirit”, a declarat președintele francez cu referire la un viitor summit al Consiliului European, conform POLITICO.

De asemenea, un diplomat al UE a declarat că un acord în ziua de luni pare din ce în ce mai posibil.

Discuțiile de la Bruxelles ar putea fi perturbate

În urma deciziei sale de a convoca alegeri anticipate la sfârșitul lunii iunie, președintele francez pare dornic să accelereze discuțiile privind posturile de conducere de la Bruxelles, care uneori se pot prelungi săptămâni întregi. Nu numai că von der Leyen este adesea ținta atacurilor eurosceptice de extremă dreapta din Franța, dar discuțiile de la Bruxelles ar putea fi perturbate dacă un nou guvern vine la putere în Franța.

Luni, mai mulți oficiali francezi au indicat că Macron era pregătit să îi dea acordul Ursulei von der Leyen. Se așteaptă ca Franța să se concentreze în următoarea comisie pe economie și pe politica industrială.

Citește și: Funcțiile de conducere din instituțiile UE: Cum sunt aleși candidații și care sunt favoriții - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel