Şapte britanici sunt infectaţi cu bacteria E.coli. 1500 de îmbolnăviri în toată Europa. Sursa infecţiei - Germania

Şapte cetăţeni britanici, patru fiind în Germania, sunt infectaţi cu E.coli, toţi contractând bacteria pe teritoriul german, anunţă Agenţia britanică pentru Sănătate, citată de BBC News online.

Cel puţin trei dintre pacienţi au dezvoltat forma potenţial letală a sindromului hemolitic uremic, scrie Mediafax. În întreaga Europă, numărul infecţiilor a depăşit 1.500 de cazuri, iar 17 persoane au murit - 16 în Germania şi una în Suedia.

Cetăţenii britanici care se deplasează în Germania sunt îndemnaţi să nu mănânce castraveţi, salată sau roşii în stare crudă.

OMS anunţă că tulpina E.coli aflată la originea epidemiei din Europa este nouăOrganizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi că tulpina bacteriei E.coli aflată la originea epidemiei din Europa este nouă. Testele genetice preliminare arată că tulpina reprezintă o mutaţie provenind din două tipuri diferite de bacterii E.coli şi conţine gene letale ce ar putea explica de ce epidemia din Europa are o asemenea amploare şi pare atât de periculoasă. „Aceasta este o tulpină unică ce nu a mai fost izolată la pacienţi până acum“, a declarat un expert din OMS, precizând că prezintă „diferite caracteristici care o fac mai virulentă“ şi îi permit să fabrice o cantitate mai mare de toxine.

Citeşte şi:

Rusia a interzis importurile de legume din toate ţările UE

Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli

Spania şi Olanda au cerut despăgubiri în cazul psihozei castraveţilor infectaţi cu E.coli. Bacteria face victime şi în afara Germaniei

Bacteria ucigaşă a venit din afara Europei. Antibioticele omoară E. Coli, dar toxina acesteia omoară pacientul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel