Șapte camioane cu gunoi din Danemarca, Germania și Ungaria, întoarse de la graniță. Aveau 116 tone de deșeuri fără acte

Șapte camioane cu gunoi din Danemarca, Germania și Ungaria, întoarse de la graniță. Aveau 116 tone de deșeuri fără acte / Foto: Pixabay
Șapte camioane cu gunoi din Danemarca, Germania și Ungaria, întoarse de la graniță. Aveau 116 tone de deșeuri fără acte / Foto: Pixabay

Șapte camioane cu gunoi din Danemarca, Germania și Ungaria au fost întoarse de la graniță.

Şapte camioane care transportau 116 de tone de deşeuri provenite din Danemarca, Germania şi Ungaria au fost întoarse de la frontiera de vest a țării noastre, după ce autorităţile române au constatat că transporturile sunt ilegale, transmite Agerpres.

VEZI ȘI: 66.390 kilograme de gunoi din Germania și Italia, oprite de la import în România, la graniță. În acte, era mobilă second-hand

Respectivele camioane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, în Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II, pe sensul de intrare în ţară.

Ce transportau camioanelor, potrivit actelor



Trei şoferi sunt români şi patru ungari, iar conform actelor transportau îmbrăcăminte, textile, mobilă second-hand, fier, oţel şi metale neferoase.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 116.598 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile din România au dispus ca deşeurile să fie returnate expeditorilor din cele trei ţări, respectiv Danemarca, Germania şi Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel