Uită de dieta fără grăsimi. Eliminarea completă a grăsimilor nu este benefică pentru sănătate. În schimb, consumul moderat de grăsimi potrivite, poate face o diferență. Dar care sunt acele grăsimi bune?
Potrivit Mayo Clinic, cu cât grăsimea alimentară provine din plante, pește și nuci, cu atât este mai benefică pentru sănătate și siluetă.
Iată care sunt alimentele care vă pot oferi echilibrul potrivit de grăsimi și cum le puteți consuma.
Ulei de susan. Folosește-l pentru a prăji legumele pentru o aromă asiatică distinctă.
Ulei de rapita. Este mai puțin popular decât uleiul de măsline extravirgin, dar are mai puține grăsimi saturate.
Sardine. Adăugați-le într-o salată sau amestecați-le într-o pastă pentru o gustare sănătoasă.
Păstrăvul de lac. Este o excelentă sursă de Omega 3. Se poate servi prăjit sau la cuptor, gustul fiind desăfârșit de ierburi aromate sau un strop de usturoi.
Migdale sau nuci. Prăjiți-le sau coaceți-le până când se rumenesc ușor.
Avocado. Este plin de „grăsimi bune" și delicioas pe pâine prăjită cu cereale integrale.
Seminte de in. Adăugați o lingură în iaurt, făină de ovăz sau în dressing-uș pentru salată. Este o sursă bună de grăsimi omega-3 sănătoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News