A face săpun acasă este simplu și ieftin, iar activitatea oferă multă satisfacție. Cu toate acestea, este important să începeți cu rețete dovedite și să aveți grijă în manipularea sodei caustice.
Faceți săpunul într-un loc bine aerisit, fără prezența copiilor și a animalelor și purtați mănuși de protecție: în acest fel vă puteți face săpunurile în deplină siguranță. Cu puțină experiență, activitatea va deveni un hobby creativ foarte distractiv și util.
INGREDIENTE:
ulei de măsline - 800 grame,
apă distilată - 300 grame,
făină de orez - 1 lingură,
ulei de cocos 200 grame,
semințe de mac - 1 lingură plină,
turmeric - 1 lingură,
sodă caustică (hidroxid de sodiu) - 140 grame,
ulei esențial de ghimbir - 20 ml.
Mai întâi să vedem care sunt instrumentele indispensabile: două oale de oțel; termometru de bucătărie; linguriță de oțel cu mâner lung; cântar de bucătărie; blender; formă din lemn sau plastic acoperită cu hârtie pergament sau silicon; mănuși de cauciuc; șorț de bucătărie; mască; ochelari de protecție.
Odată ce avem toate echipamentele putem începe să pregătim săpunul de casă. Mai întâi, acoperiți blatul cu ziare sau o foaie de plastic pentru a preveni deteriorarea acestuia. Încingeți uleiul de cocos și uleiul de măsline într-o oală mare, cu laturi înalte de oțel.
Purtați mănuși, șorț, ochelari de protecție și mască. Atenție: soda caustică în apă dezvoltă căldură și vapori iritanți, de aceea este foarte important să purtați protecțiile indicate. Evitați ca soda caustică să intre în contact cu pielea și ochii; dacă se întâmplă acest lucru, clătiți imediat cu apă.
Puneți o oală mai mică, tot din oțel, pe aragaz, turnați apă distilată și adaugați încet soda caustică. Amestecați cu o lingură de oțel până când soda s-a dizolvat complet.
Luați uleiurile de pe foc și așteptați ca atât uleiurile, cât și soluția de apă și sodă caustică să atingă 38° C, măsurând temperatura cu un termometru cu vârf de sticlă sau oțel.
Odată ce a ajuns la 38 grade, turnați încet soluția de apă și sodă caustică în oala cu uleiurile topite. Acționați blenderul de mână și amestecați compoziția până obțineți o consistență asemănătoare cu crema.
Adaugă rapid uleiul esențial, făina de orez, macul și turmericul și amestecă cu o lingură de oțel, apoi toarnă compoziția în formă. Forma trebuie să fie din silicon, plastic sau lemn acoperit corespunzător cu hârtie de pergament.
Îți este foame noaptea? Consumă aceste alimentele și nu te vei îngrășa
Acoperiți matrița cu o pătură de lână și lăsați-o să se odihnească timp de 48 de ore, apoi desfaceți săpunul și tăiați-l în formele dorite, folosind un cuțit de oțel.
Puneți săpunurile într-o cutie de plastic perforată și lăsați să se întărească cel puțin șase săptămâni înainte de a-l folosi. După șase săptămâni, puteți păstra săpunul într-o cutie de carton.
Recomandări de utilizare: săpunul se păstrează câteva luni și poate fi folosit pentru a înlocui gelul de duș.
Nu este o noutate faptul că metabolismul încetinește odată cu vârsta.
Astfel de schimbări în organism aduc oboseală, provoacă căderea părului, dureri de cap și creșterea în greutate. Dar există o soluție! Trebuie să adăugați patru alimente sănătoase în dieta dvs. care vă pot accelera metabolismul.
Ardei iute. Acidul fenolic din ardeiul iute joacă un rol în stimularea metabolismului. Cu un gust picant, o savoare intensă, ardeiul iute are nenumărate beneficii terapeutice. Ardeiul iute este unul dintre cele mai interesante alimente din câte există. Îl poți folosi atât în bucătărie pentru condimentarea diferitelor preparate, cât și la ameliorarea unor manifestări, grație proprietăților sale medicinale.
Păstrează legumele proaspete în frigider: trucurile pe care nici gospodinele nu le cunosc
Ghimbir. Unele studii au arătat că ghimbirul ajută la arderea caloriilor. S-a dovedit că și consumul de ghimbir are efecte antiinflamatorii, sensibilizante și stimulatoare asupra tractului gastrointestinal.
Rădăcina sa ajută persoanele supraponderale sau obeze să piardă în greutate. Acest lucru se datorează faptului că ghimbirul este plin de antioxidanți naturali, care ne pot ajuta să pierdem în greutate.
Fulgi de ovăz. Ovăzul și alte cereale integrale ne pot ajuta să menținem un metabolism sănătos. Cerealele integrale ajută la creșterea ratei metabolice de odihnă a unei persoane. Fulgii de ovăz ne ajută să ne simțim sătui mai mult timp și să ardem mai multe grăsimi.
În plus, menține sănătos echilibrul microbian al corpului uman, oferind un echilibru mai bun al bacteriilor intestinale „bune” și „rele”.
Curmale umplute cu fistic și nucă de cocos: bucură-te de un desert delicios și sănătos
Ciocolata neagră. Consumul de ciocolată, bogată în flavonoide, cum ar fi ciocolata neagră, poate îmbunătăți metabolismul unei persoane. Potrivit unui studiu publicat în Molecules în 2018, persoanele care au consumat zilnic, timp de șase luni, câte 2 grame de ciocolată neagră, cu 70% cacao, au avut o rată metabolică mai mare, comparativ cu persoanele care au consumat câte 2 grame de ciocolată cu lapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News