Antisemitismul, noua armă politică a liderului Tea Party, Sarah Palin - VIDEO

blood_libel
blood_libel

Sarah Palin a apelat la antisemitism pentru a da o replică celor care au făcut legătura între campania sa politică și masacrul din Tucson, Arizona. Fosta șefă a guvernului din Alaska și liderul Tea Party a utilizat în apărarea sa termenul de „calomnie sângeroasă” („blood libel”), o sintagmă istorică ce  se referă la acuzaţiile de omoruri ritualice ale israelienilor, mit antisemit folosit în istorie pentru a justifica persecutarea evreilor.

În timp ce Congresul se arăta dispus să aprobe o rezoluție împotriva climatului de intimidare creat de anumite discursuri politice, Sarah Palin se declara victimă a unei „calomnii sângeroase” și persista într-o retorică similară ca cea care a provocat ca multe persoane să-i atribuie o parte din responsabilitate pentru masacrul din Tucson.

Astfel, Palin a urcat pe Facebook un video de opt minute al cărui scop era să clarifice poziția sa și să termine cu relaționarea sa cu tragedia din Arizona, dar simpla menționare a unei „calomnii sângeroase”, frază folosită pentru a justifica antisemitismul, a acutizat polemica și a inflamat comunitatea evreiască din SUA.

VIDEO: Sarah Palin: "America's Enduring Strength" from Sarah Palin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel