Sărățelele cu brânză sunt perfecte pentru serile de weekend petrecute împreună cu prietenii și un film bun. Iată cum se prepară...
Ingrediente
250 g brânză telemea rasă
200 g unt
100 g smântână
500 g făină
2 ouă
Pentru decor
1 ou bătut
semințe de susan
semințe de chimen
cașcaval ras (opțional)
Cum se prepară
Într-un bol încăpător punem făina, untul tăiat cuburi, smântâna, ouăle și brânza rasă. Frământăm bine aluatul, până se omogenizează. Pentru ca aluatul de sărățele să fie mai fraged este bine să-l înfășurăm într-o folie alimentară de plastic. Apoi îl băgăm pentru o oră la frigider.
După o oră, scoatem aluatul și îl întindem pe masa se lucru pe care am presărat puțină făină sau câțiva stropi de ulei. Aluatul îl întindem într-o formă pe cât posibil dreptunghiulară și nu foarte subțire. Pentru ca sărățelele să fie fragede este bine ca grosimea aluatului să fie de aproximativ un centimetru, potrivit retete.unica.ro. Lățimea este bine să fie de un centimetru și jumătate, iar lungimea se poate stabili în funcție de preferințe.
După ce se taie aluatul de sărățele în forma dorită, punem totul în tava de cuptor tapetată cu hârtie. Nu uita să lași distanță între ele de aproximativ un centimetru! Ungem sărățelele cu ou, apoi presărăm, în funcție de gusturi, chimen, susan, mac sau cașcaval ras. Putem să alegem decor diferit pentru mai multe dintre sărățele, astfel ne vom bucura de o varietate de gusturi.
Sărățelele se coc aproximativ 20 de minute la 180 de grade Celsius. Ne vom da seama că sărățelele sunt gata în momentul în care vor fi ușor rumenite la suprafață. Se lasă la răcit și se servesc simple sau alături de sosuri, iaurt sau bere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News