Această rețetă de sărățele cu telemea și semințe se prepară foarte repede, fiind perfectă pentru zilele de weekend.
Publicitate
Ingrediente:
500 g făină albă, 200 ml lapte, 1 linguriță de sare, 100 g untură sau130 de grame de unt cu 82% grăsime, 100 g unt, 3 gălbenușuri, 1 ou întreg, 150 g telemea grasă de vaci, bine scursă, uscată, mix de semințe
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
Pune făina într-un castron, peste care adaugă sarea, laptele, untura, untul, gălbenușurile și frământă până obții un aluat omogen și ușor manevrabil.
Întinde aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină cu dimensiunile de 60/40 cm. Rade telemeaua deasupra aluatului astfel: 3/4 peste aluatul întins, după care împăturește de sus în jos și de jos în sus până la jumătate, astfel încât cele două părți îndoite să ajungă una în cealaltă.
Rade restul de telemea peste părțile îndoite, după care ochiometric împărte aluatul în trei părți și adu capetele exterioare spre interior, astfel încât partea a doua să vină deasupra primeia.
Dă la rece pentru o oră.
Scoate aluatul de la frigider și întinde aluatul pe un front de lucru presărat cu făină cu grosimea de 0,7 mm.
Unge cu oul bătut și cu ajutorul unui pinten taie bastonașe de 6-7 cm lungime și 1-1,5 cm lățime. Presară mixul de semințe preferat sau extra telemea.
Pune în tăvi tapetate cu hârtie de copt și coace 20-25 de minute sau până se rumenesc. Le scoți din cuptor și le lași să se răcească în tăvile în care s-au copt, scrie chef Nicolaie Tomescu pe blogul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu