Nu ştii ce să mai mănânci vara asta? Încearcă reţeta uşoară de crochete de dovlecei, combină-le cu iaurt grecesc rece şi nu-ţi vei mai dori nimic!
Se ştie că dovlecelul este sărac în calorii, dar ne furnizează cantități importante de minerale, vitamine și antioxidanți. Poate fi gătit în atâtea feluri, de la dovlecei umpluţi până la rondele pane sau... crochete ori sărăţele.
Pus lângă un sos rece de orice fel, dovlecelul gătit, mai ales sub formă de beţigaşe crocante, poate fi un aperitiv de zile mari.
Iată, mai jos, reţeta cea mai simplă!
3 dovlecei
3 ouă
câteva codițe de ceapă verde
4-5 căței de usturoi, tocați
4 linguri parmezan ras
4 linguri pesmet panko
sare, piper, după gust
ketchup, pentru servit
Speli dovleceii și îi tai în bețișoare pe lung, cu tot cu coajă, apoi fiecare bețișor în jumătate. Dacă au prea multe semințe, le îndepărtezi, îi tamponezi cu șervețele, îi dai cu sare și piper, după gust, și îi lași deoparte.
Separat, amesteci parmezanul cu pesmetul. Bați ouăle cu sare și piper, cu usturoiul și cu codițele de ceapă verde tăiate fin. Treci bețișoarele de dovlecei prin ouă, apoi prin pesmetul amestecat cu parmezan, iar prin ouă, iar prin pesmet și îi așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt.
Dai tava la cuptorul încins și o ții până se rumenesc. Îi servești cu ketchup sau cu sos de iaurt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News