27 ani au trecut de la căsătoria civilă a Majestății Sale Custodele Coroanei și a Alteței Sale Regale Principelui Consort.
Astăzi se împlinesc 27 de ani de la căsătoria civilă a Majestății Sale Custodele Coroanei și a Alteței Sale Regale Principelui Consort, este anunţul făcut de Familia Regală a României.
Evenimentul a avut loc la primăria orașului Versoix, din Elveția, la 24 iulie 1996, în prezența Regelui Mihai I și a Reginei Ana, precum și a ASR Principesa Sofia.
Căsătoria a fost oficiată de primarul orașului, alături de doi martori, avocatul Michaël Flaks și doamna Jean Milligan-David, directoarea Fundației Principesa Margareta a României din Geneva.
Două luni mai târziu, pe 21 septembrie 1996, avea loc căsătoria religioasă, oficiată la Catedrala Ortodoxă Sfântul Gherasim din Lausanne de Înalt Preasfinția Sa Mitropolitul Damaskinos al Elveției, de protopopul român al Elveției, părintele Adrian Diaconu, și de parohul catedralei, părintele Alexandru Iossifidis.
Căsătoria religioasă a avut loc departe de țară, fiindcă Regelui Mihai I nu îi era permisă intrarea în România în acea vreme.
Principesa Margareta a României a fost desemnată Custode al Coroanei încă de la retragerea din viaţa publică şi, ulterior, moartea Regelui Mihai I.
Principesa Moştenitoare Margareta s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949. Este prima fiica a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României.
Alteţa Sa Regală este licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional a Universităţii din Edinburgh, Scoţia, potrivit site-ului oficial al Casei Regale. Principesa Margareta a fost implicată, înainte de 1989, în proiecte ale Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite şi al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD). În august 1989, Principesa Margareta părăseşte Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a se dărui cauzei României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News