Sarea este extrem de importantă pentru savoarea alimentelor, însă, în cantități mari, poate produce efecte negative în organism. Iată cum poți diminua cantitatea de sare pe care o consumi.
Expunerea la sare - chiar la o vârstă fragedă - poate influența preferințele pentru alimentele sărate. Bebelușii expuși la alimente care conțin sare înainte de vârsta de șase luni au avut o preferință mai mare pentru o sare, comparativ cu sugarii care nu au avut o expunere timpurie la alimente sărate, conform unui studiu realizat în 2012 pe 61 de sugari (American Journal of Clinical Nutrition.)
Această preferință pentru gustul sărat a persistat până în vârstă preșcolară, unde copiii din grupul de expunere timpurie la sare, ca sugari, au mai multe șanse să lingă sare de pe suprafața alimentelor.
Potrivit University Health News, întrucât preferința pentru alimentele mai puțin sărate poate fi literalmente un gust dobândit, strategiile pentru reducerea sării din dieta dvs. ar trebui să includă expuneri repetate la alimente cu un nivel scăzut de sare. În timp ce vă aflați, încercați aceste 10 sfaturi pentru a diminua sodiul:
1. Folosește ingrediente proaspete când poți. Mai puțină procesare și ambalare înseamnă, de obicei, mai puțin sodiu.
2. Clătiți conservele, precum tonul, fasolea, porumbul și mazărea. Îndepărtează o parte din sodiu.
3. Nu adăugați sare în paste sau cartofi în timpul gătitului. Economisiți cantitatea de sare pentru masă, unde are cel mai mare impact asupra gustului.
4. Folosiți sare de cereale, precum sarea kosher. O cantitate mai mică de granule de sare se traduce în mai puțin sodiu decât sarea de masă obișnuită.
5. Nu vă așteptați ca sărea de mare să ofere mai puțin sodiu. Același lucru este valabil și pentru sărurile gastronomice fin măcinate, fie din Franța, fie din Himalaya.
6. Înlocuiește sarea cu aromele acide, cum ar fi sucul proaspăt de lămâie sau coaja de lămâie. Nu este un substitut complet al gustului, dar ajută.
7. Încercați înlocuitori de sare. De obicei, conțin potasiu, în loc de sodiu, dar pot lăsa un gust amar după gust.
8. Atenție la conținutul de sodiu al condimentelor, cum ar fi sosul de soia, sosul la grătar, ketchup, gustări, murături, marinate îmbuteliate și dresinguri pentru salată. Fiți atenți chiar și la produsele cu sodiu redus.
9. Știți că adaptarea la gustul unei diete cu sodiu mai mic necesită timp. Eliminați sarea treptat pentru a permite papilelor gustative să se obișnuiască
10. Citiți etichete, puneți întrebări și alegeți cu atenție. Nu uitați că cea mai mare parte a sodiului din dieta dvs. provine din alimente procesate, ambalate și de la restaurant.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News