Sarea poate fi una dintre cauzele cancerului

sare
sare

S-a descoperit că sarea, consumată în exces, poate duce la cancer la stomac. O mare parte a populaţiei se află în pericol deoarece, conform statisticilor, oamenii consumă mai multă sare decât este permis.Specialiştii recomandă consumul a maxim 6 grame de sare pe zi, însă studiile au demonstrat că oamenii consumă, în medie, cu 3 grame mai mult. Forurile din domeniul sănătăţii spun că a micşora cantitatea de sare consumată zilnic, adică a mânca mai puţin bacon, pâine şi chiar cereale, înseamnă a scădea riscul de cancer la stomac, o boala dificil de tratat, relatează BBC.

Sarea, consumată în exces, creşte şi tensiunea, poate duce la boli de inimă şi la accident vascular cerebral. În Marea Britanie, de exemplu, s-ar putea preveni unul din şapte cancere la stomac dacă s-ar consuma mai puţină sare. World Cancer Research Fund cere ca produsele din comerţ să poarte pe etichete informaţii în ceea ce priveşte conţinutul de sare. Astfel, culoarea roşie să semnifice o cantitate mare de sare, iar culoarea verde una medie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel