S-a descoperit că sarea, consumată în exces, poate duce la cancer la stomac. O mare parte a populaţiei se află în pericol deoarece, conform statisticilor, oamenii consumă mai multă sare decât este permis.Specialiştii recomandă consumul a maxim 6 grame de sare pe zi, însă studiile au demonstrat că oamenii consumă, în medie, cu 3 grame mai mult. Forurile din domeniul sănătăţii spun că a micşora cantitatea de sare consumată zilnic, adică a mânca mai puţin bacon, pâine şi chiar cereale, înseamnă a scădea riscul de cancer la stomac, o boala dificil de tratat, relatează BBC.
Sarea, consumată în exces, creşte şi tensiunea, poate duce la boli de inimă şi la accident vascular cerebral. În Marea Britanie, de exemplu, s-ar putea preveni unul din şapte cancere la stomac dacă s-ar consuma mai puţină sare. World Cancer Research Fund cere ca produsele din comerţ să poarte pe etichete informaţii în ceea ce priveşte conţinutul de sare. Astfel, culoarea roşie să semnifice o cantitate mare de sare, iar culoarea verde una medie.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News