Sarkozy, despre modelul multicultural: „Nu ne dorim în Franţa rugăciuni de manieră ostentativă în stradă“

merkel sarkozy
merkel sarkozy

După ce premierul german, Angela Merkel, şi cel britanic, David Cameron, şi-au exprimat, în mod public, dezacordul faţă de modelul multicultural, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat, joi, că în Europa modelul multicultural este un eşec.

„Da, este un eşec. Adevărul este că în toate democraţiile noastre ne preocupăm de cel care vine şi nu ne preocupăm suficient de identitatea ţării care îl găzduieşte“, a afirmat preşedintele francez pe canalul de televiziune TF1. „Nu ne dorim o societate în care comunităţile coexistă una alături de cealaltă. Dacă vii în Franţa, accepţi să te contopeşti într-o singură comunitate, comunitatea naţională. Dacă nu accepţi asta, nu vii în Franţa“, a mai precizat Sarkozy.

Referindu-se la numeroasa comunitate musulmană din Franţa, Nicolas Sarcozy a declarat că membrii acestei religii „nu pot acţiona decât ca un islam al Franţei şi nu ca un islam în Franţa“.

„Nu ne dorim în Franţa rugăciuni de manieră ostentativă în stradă“ dar este „normal“ să existe moschei, a adăugat şeful statului Francez.

Franta a adoptat recent o lege care intrezice valul islamic intergral, burqa sau niqab.

Cancelarului Angela Merkel afirmase în 16 octombrie că modelul unei Germanii multiculturale, unde coexistă armonios diferite culturi, a „eşuat total“.

Premierul Marii Britanii David Cameron a recunoscut şi el recent, la conferinţa internaţională pe teme de securitate de la Munchen, eşecul politicii de multiculturalism din Marea Britanie, apeciind că ţara sa ar trebui să apere viguros valorile liberale occidentale.

„Ei nu doresc să trăiască în societatea noastră“, a spus Cameron, referindu-se la grupurile de imigranţi musulmani, care în prezent, conform unor statistici ar reprezenta circa 2,5 milioane de persoane. Marea Britanie numără aproximativ 60 de milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel