Sarkozy se pregătește pentru alegeri. Vrea să recucerească încrederea francezilor

FRANCE-SARKOZY
FRANCE-SARKOZY

Cu şaisprezece luni înainte de alegerile prezidenţiale, Sarkozy îşi propune să continue reformele şi să recucerească încrederea francezilor. Nicolas Sarkozy nu are altă alegere. Dat fiind că a scăzut foarte mult în sondaje, operaţiunea pe care şi-o propune pe anul 2011 trebuie să-şi arate rezultatele cât mai repede.

Cu ocazia urărilor de Anul Nou, transmise vineri seară de televiziunile franceze, şeful statului şi-a dezvăluit priorităţile pentru anul următor: să fie un 'preşedinte protector' şi să continue reformele, scrie ziarul Le Figaro în ediţia de duminică.

În timp ce Europa îşi revine cu greu din criză, Nicolas Sarkozy a vrut să-i liniştească pe francezi. 'Prima mea obligaţie este să protejez Franţa', a spus el, referindu-se la falimentul mai multor ţări europene care au cheltuit mai mult decât le-au permis posibilităţile, informează Agerpres

De asemenea, Sarkozy a apărat îndelung moneda euro şi i-a criticat pe cei care se declară în favoarea unei reveniri la monedele naţionale. 'Vom continua reformele deoarece este singurul mod de a ne păstra modelul social şi identitatea, de a proteja Franţa şi pe francezi', a adăugat el, enumerând cele trei mari reforme care urmează să fie aplicate: în domeniul fiscal, al justiţiei şi al ajutoarelor pentru persoanele dependente.

Şeful statului, care a ţinut să îşi laude bilanţul pe anul trecut, mai ales reforma sistemului de pensii, s-a prezentat de asemenea drept un factor responsabil hotărât şi curajos, care nu va ezita să facă schimbări, chiar cu riscul de a fi nepopular.

Preşedintele a vrut astfel să adreseze un semnal electoratului său tradiţional. Sarkozy, îngrijorat de creşterea în sondaje a lui Marine Le Pen, vrea mai ales să-i aducă pe alegătorii care au abandonat Frontul Naţional în 2007 în tabăra Uniunii pentru o Mişcare Populară /UMP/, cu ocazia alegerilor cantonale din martie şi apoi a prezidenţialelor din 2012. Vineri, şeful statului s-a erijat în garantul 'identităţii' şi al 'modelului social' francez, insistând pe apărarea principiilor republicane, printre care laicitatea sau refuzul comunitarismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel