Ceva magic se întâmplă în bucătărie, atunci când frunzele de varză sunt umplute cu orez, carne, ciuperci și legume și se coc în cuptor.
Publicitate
Aceste sarmale pot fi transformate după propriul gust și totuși ies grozave. Nu-ți place carnea de vită? Poți folosi carne de pui, de curcanul sau de porc. Vrei ceva mai picant? Adaugă ardei iuți în umplutură sau pregătește un sos.
Ingrediente pentru 12 porții:
varză roșie - 2 bucăți,
ciuperci - 100 grame,
orez - 125 de grame,
carne de vită tocată - 450 grame,
căței de usturoi - 2 bucăți,
ceapă - 2 bucăți,
morcov - 1 bucată,
sos de soia - 15 grame,
ardei roșu măcinat - 2 grame,
apă - 250 ml,
verdeață - după gust.
Preîncălzește cuptorul la 200°C. O oală cu apă se pune pe foc. Când apa clocotește, adaugă căpățânile de varză și fierbe-le câteva minute. Apoi îndepărtează cu grijă frunzele.
Omletă thailandeză pentru un mic dejun hrănitor
Orezul se spală și se fierbe până este gata, circa 20 minute. Spală, curăță și toacă legumele și verdeața. Se spală și se toacă mărunt ciupercile.
Într-un castron mare, combină carnea de vită tocată, orezul, ciupercile, legumele tocate, usturoiul, ardeiul roșu și sosul de soia. Adaugă piper și amestecă bine.
Salată de primăvară cu ridichi și ouă. Un ingredient secret îi schimbă gustul tradițional
Pune câte 2 linguri de carne tocată în mijlocul fiecărei frunze de varză și modelează sarmalele.
Pune sarmalele într-o tavă mare de copt. Continuă să umpli toate frunzele de varză până se epuizează toată ingredientele.
Chiftele de legume preparate în stil indian. Rețeta este simplă și rapidă
Acoperă sarmalele cu apă, asezonează-le cu sare și piper și dă-le în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu