Sarmalele de post sunt la fel de gustoase precum cele tradiționale.
1/2 kg ciuperci crude
2 verze murate pentru foi
3 cepe mari
200 g orez
2 morcovi
500 g soia
200 g ulei
sare
piper
cimbru
mărar
pătrunjel
apă
Pui pe foc o oală cu doi litri de apă, puțină sare și o lași până dă în clocot. Se adaugă soia și se lasă până se umflă, iar apoi se scurge de apă. Ciupercile și ceapa se toc mărunt, în timp ce morcovii se dau pe răzătoare. Se pune într-o cratiță uleiul la încins.
Apoi, în ulei, se pun mai întâi ciupercile, apoi, treptat, ceapa, morcovul, orezul, soia, sarea, cimbrul și piperul. La final, se toarnă o ceașca de apă. Se mai lasă un pic până se umflă și orezul puțin, iar când e gata se adaugă verdeața. Se ia de pe foc și se lasă la răcit, notează libertatea.ro. Apoi se iau frunzele de varză murată și începi să le umpli cu amestecul din cratiță.
Într-o oală se pune varză tocată, puțin ulei și se așază sarmalele una lângă cealaltă. Se reduce focul când acestea au început să fiarbă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu