Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Postul Paștelui este unul greu, dar care poate fi trecut mai ușor, dacă ai la îndemână rețete de preparate delicioase, cum este cea de sarmale. Sarmalele de post pregătite de măicuțele de la Prislop se prepară ușor și sunt la fel de gustoase ca cele tradiționale.
– 1 varză murată mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov măricel – râs prin razătoarea fină
– 1 felie mică ţelina rasă
– 1 ceapă mare tocată fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de roşii
– 3 linguri pasta de roşii
– 1-3 frunze dafin
– 1 linguriţa cimbru uscat
– 1/2 legătura pătrunjel verde tocat mărunt
– sare
– piper proaspăt măcinat
– boabe de piper
– 2 crenguţe de cimbru
– 1 praf oregano
– 2-3 linguri ulei
– apă fiartă
Vezi și: Rețete post. Icre de fasole, rapid și delicios, pe placul gospodinelor
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Călim ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri ulei, până devine sticloasă. Apoi adăugăm jumătate din morcovul ras şi le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile tocate mărunt peste acestea şi continuăm să călim până se înmoaie puţin. Adăugăm orezul spălat bine şi scurs, cimbrul, sare, piper şi pătrunjelul tocat mărunt.
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Mai ţinem pe foc încă 1-2 minute. Luăm varza şi punem compoziţia de ciuperci cu orez (o lingură) pe lăţimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt şi la celălalt. Rulăm sarmaua şi introducem capătul îngust înăuntru.
Vezi și: Dieta Atkins. Slăbești kilograme bune, rapid. Transformare incredibilă!
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Tăiem câteva frunze de varză julien şi le punem pe fundul oalei, împreună cu restul de morcov ras şi ţelină rasă fin. Amestecăm sucul cu pasta de roşii şi punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci şi orez, aranjând crenguţe de cimbru şi presăram puţin oregano uscat.
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. La final, turnăm restul de suc de roşii, mai punem un rând de varză tăiată julien şi boabele de piper. Adăugăm uleiul şi apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem 30 minute, la foc mediu-mic, cu capacul pus şi completăm cu apă, dacă este nevoie. Apoi, le dăm la cuptor pentru 45-50 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu