Sarmale de post. Rețeta savuroasă

Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

Sarmalele de post sunt numai bune, în această perioadă, dacă postești. Iată cm se prepară...

Ingrediente

- 200 g orez
- 3-4 linguri ulei
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 gogoşari sau ardei graşi
- 1 legătură pătrunjel şi mărar
- 1 varză murată
- 2 linguri suc de roşii
- sare
- piper măcinat
- piper boabe

Cum se prepară sarmalele de post

Orezul se curăţă şi se spală. Varza murată se desface în foi, se spală şi se lasă la scurs. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc, 1 – 2 minute, ceapa tocată mărunt şi orezul, potrivit retete.unica.ro. Morcovii se taie cubuleţe şi se pun în compoziţia de orez. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute.

Se adaugă gogoşarii tăiaţi cubuleţe şi miezul de varză tocat mărunt. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă. Sarmalele pot fi făcute şi cu varză crudă, însă nu au aceeaşi savoare ca cele cu varză acră

Se umplu foile de varză cu câte o lingură din compoziţia de orez, apoi se rulează şi se pun într-o oală unsă cu ulei, cu un strat de varză tocată pe fund. Se adaugă câteva boabe de piper, puţin ulei, sucul de roşii şi apă, până la nivelul sarmalelor. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute.

Citește și:

Ruladă cu mere și gem de gutui. Rețeta de post

Ingrediente

Pentru aluat:

550 gr făină
250 gr apă minerală
125 gr ulei de floarea soarelui
50 gr zahăr
1 linguriță cu drojdie uscată
1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
1 linguriță cu suc de lămâie
1 vârf de linguriță cu sare
2 lingurițe cu esență de vanilie

Pentru umplutură:

500 gr mere răzuite
30 gr zahăr vanilinat
400 gr dulceață de gutui
1 linguriță scorțișoară
zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Cum se prepară

Pentru prepararea aluatului fraged, amestecăm într-un bol făina cu drojdia uscată și sarea. Zahărul îl amestecăm cu uleiul, esența și apa minerală. Adăugăm bicarbonatul de sodiu stins în sucul de lămâie. Omogenizăm bine și turnăm treptat acest amestec peste ingredientele din bol, potrivit retetefeldefel.ro. Amestecăm bine și frământăm puțin aluatul până când nu va mai fi lipicios. Îl acoperim cu folie și îl lăsăm la odihnit pentru 30 de minute.

Între timp, pregătim umplutura. Curățăm merele, le răzuim și le caramelizăm puțin într-o tigaie, amestecate cu zahărul vanilinat și scorțișoara. Le lăsăm doar până își schimbă culoarea și se formează sirop. După ce se răcesc le amestecăm cu gemul de gutui.

Întindem aluatul într-o foaie de aproximativ 7-8 mm grosime pe care o ungem cu amestecul de mere și gem de gutui. O rulăm și o așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt. Coacem delicioasa ruladă cu mere și gem de gutui la 180 de grade cu ventilație sus și jos, pentru 35-40 de minute. După răcire, o decorăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. O lăsăm la loc răcoros câteva ore înainte de a o porționa, pentru a se frăgezi bine aluatul. Mult mai frumos se va porționa a doua zi.

Citește și:

Cinnamon Rolls. Rețeta de rulouri cu scorțișoară. Aroma este extraordinară!

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină de tip 000
10 g drojdie uscată sau 25g drojdie proaspătă
2 ouă
200 ml lapte
50 g unt
50 g zahăr

Pentru umplutură:

100 g unt topit
aproximativ 100 g zahăr brun
scorţişoară

Pentru glazura:

200 g cremă de brânză Philadelphia
3 linguri zahăr pudră
70 g unt
3 linguri lapte

Cum se prepară

Pentru început preparăm aluatul: punem într-un vas toate ingredientele (untul trebuie să fie topit, iar laptele călduţ), adăugăm şi un vârf de cuţit de sare şi frământăm până obţinem un aluat uşor lipicios care se desprinde de pereţii vasului. Acoperim cu o folie de plastic şi lăsăm să crească la loc cald, ferit de curenţi de aer, o oră, scrie haisagatim.ro.

Dacă folosiţi drojdie proaspătă o frecaţi cu o linguriţă de zahăr până se lichefiază şi adăugaţi lapte călduţ, apoi o puneţi peste restul ingredientelor. După o oră, aluatul a crescut frumos, trebuie să-şi dubleze volumul. Pe o planşetă puneţi puţină făină şi răsturnaţi aluatul, îl întindeţi într-o foaie pătrată cu dimensiunea de aproximativ 36×46 cm sau cu grosimea de 0,5 cm. Îl ungeţi cu unt din belşug apoi presăraţi zahăr şi apoi scorţişoară. Rulaţi strâns şi apoi cu un cuţit trecut prin făină tăiaţi rulouri de două degete grosime.

Într-o tavă de dimensiunea 25×30 cm puneţi hârtie de copt, apoi aşezaţi rulourile cu distanţă între ele. Tava de aceste dimensiuni este perfectă pentru cele 13 bucăţi. Lăsaţi să crească la cald încă 30 de minute, apoi coaceţi rulourile în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de 25 de minute.

Înainte cu 2-3 minute să fie gata, preparaţi glazura; puneţi toate ingredientele într-un bol şi mixaţi uşor. Trebuie să fie curgătoare ca un aluat pentru clătite. Dacă este prea subţire, nu este în regulă, aşa că cel mai bine este să adăugaţi laptele treptat până obţineţi consistența dorită.

Scoateţi rulourile din cuptor  şi turnaţi glazura peste ele fierbinţi. Vă ajutaţi de o lingură, puneţi pe fiecare rulou în centru, apoi spre margini. Serviţi rulourile cu scorţişoară calde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel