Chef Cătălin Scărlătescu are un truc simplu pentru ca sarmalele să aibă o aromă aparte.
4 kg de carne tocată de porc
500 g orez
2 kg ceapă
piper
sare
o bucată de afumătură
bulion
frunze de varză murată
cimbru
foi de dafin
Se toacă ceapa mărunt, apoi se pune într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie. Ulterior, se lasă puțin la răcit.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune, potrivit retetepractice.ro, chef Scărlătescu.
Pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătură, pentru ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.
„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi, aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale, până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu