Sarmalele sunt un preparat tradițional, nelipsit de pe mesele românilor. Iată ce ai nevoie pentru a face cele mai bune sarmale în foi de varză murată.
Ingrediente
2 kg carne cu grăsime
500 g carne macră
15 linguri orez
4 cepe
200 g piept afumat
4 morcovi
500 ml zeamă de varză
piper boabe
foi de dafin
3 ramuri cimbru uscat
2 verze acre
200 g bulion sau suc de roşii
sare
piper
Mod de preparare
- Se pune varza la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Se poate pune de seara până dimineaţa sau doar o oră.
- Se trec prin maşina de tocat carnea şi ceapa, apoi se amestecă cu orez, sare, piper și jumătate din cantitatea de morcovi trecută prin răzătoare.
- Se curăţă fiecare foaie de varză de cotoare şi se taie dacă este prea mare. Se pune umplutură cât o nucă şi se rulează aşezând sarmalele în cratiţă pe un strat de varză tocată şi alternativ cu pieptul afumat de porc.
- În cratiţă se pun şi morcovii rămaşi trecuţi, de asemenea, prin răzătoare, se aşază cimbrul, piperul boabe și dafinul. Se toarnă zeamă de varză, bulionul şi apă cât să le acopere. Se pun la fiert acoperit pentru aproximativ 3 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu