SARMALE LENEȘE de Crăciun. Vă plac sarmalele, dar nu vă place împăturitul lor? Iată o rețetă care vă salvează - sarmale leneșe de Crăciun.
SARMALE LENEȘE de Crăciun. În rândurile de mai jos, aflați cum puteți găti sarmale leneșe:
- 500 de grame de carne tocată
- 100 de grame orez
- 2 ouă
- jumătate de varză mică
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 linguri de pastă de tomate
- 5 linguri de smântână
- condimente
- verdeață
Dați morcovul prin răzătoarea mică și tăiați varza mărunt. Între timp, puneți orezul la fiert. Apoi amestecați morcovul, varza, orezul, carnea și ouăle într-un bol. Puteți adăuga și o ceapă tocată mărunt și începeți să amestecați compoziția.
Amestecați smântâna cu pasta de tomate până când compoziția se omogenizează. Nu uitați de sare și condimente!
Modelați chifteluțele și puneți-le într-o tavă termorezistentă. Turnați deasupra sosul obținut din pasta de tomate și smântână și bagați tava la cuptor.
Sărmăluțele nu trebuie să fie coapte mai mult de 30 de minute pentru că riscați să devină prea uscate. Dacă doriți puteți să prăjiți cinci minute sarmalele înainte de a le băga la cuptor.
VEZI ȘI: Cozonac pufos Crăciun. Rețetă Chef Scărlătescu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu