Multe persoane adoră sarmale, dar puține sunt gata să petreacă mult timp în bucătărie pentru a le prepara
Prin urmare, îți sugerăm să pregătești niște sarmale „leneșe”.
Ingredientele de care ai nevoie:
varză - 400 grame,
morcov - 1 bucată,
ceapa - 1 bucată,
orez - 1 cană,
carne tocată de porc sau vită - 0,5 kg,
sare, condimente - după gust.
Cum se topește corect ciocolata? Evită trei greșeli pentru un rezultat perfect
Pentru sos:
smântână - 3 linguri,
pastă de tomate - 70 grame,
apă - 1,5 căni,
sare, piper, dafin.
Pentru decor:
pătrunjel proaspăt.
Mai întâi, orezul se spală și se pune la fiert în apă cu sare. Orezul se fierbe aproape bine, apoi se lasă deoparte.
În timp ce orezul fierbe, toacă mărunt varza. Ceapa se taie jumătăți de rondele, iar morcovul se dă prin răzătoare.
Biscuiți sfărâmicioși, care se topesc în gură: ai nevoie de puțină maioneză
Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se prăjesc, pe rând, ceapa, morcovul și varza.
Combină legumele călite cu orezul fiert și carnea tocată. Amestecă bine și modelează niște chifteluțe, care trebuie puse într-un vas termorezistent.
Într-un bol se amestecă smântâna, pasta de tomate și apa. Se condimentează cu sare, piper și frunzele de dafin.
Tartă cu ceapă, o combinație de aluat sfărâmicios și o umplutură delicioasă
Amestecă bine și toarnă sosul peste chifteluțe. Sarmalele leneșe se coc în cuptor, la 200 de grade, circa 40 de minute.
Când sunt gata, servește sarmalele lenește cu smântână deasupra și presărate cu pătrunjel verde. Vei vedea că sunt foarte gustoase. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu