„Sarmalele leneșe” reprezintă cea mai nonconformistă rețetă de sarmale.
500 grame carne tocată
100 grame orez
2 ouă
jumătate de varză mică
1 morcov
2 linguri pastă tomate
5-6 linguri smântână
condimente după preferințe
verdeață
Dați morcovul prin răzătoarea mică și tăiați varza mărunt. În acest timp, puneți orezul la fiert. Apoi amestecați morcovul, varza, orezul, carnea și ouăle într-un bol. De asemenea, adăugați condimentele preferate.
Amestecați smântâna cu pasta de tomate până când compoziția se omogenizează. Puteți pune sare și condimente, după gust.
Modelați chifteluțele după cum doriți, apoi puneți-le într-o tavă termorezistentă. Turnați deasupra sosul și bagați tava la cuptor. Sărmăluțele nu trebuie să fie coapte mai mult de 30 de minute, deoarece pot deveni prea uscate, notează divahair.ro. După ce le scoateți din cuptor, puneți deasupra verdeață.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu