Se spune că orice gospodină trebuie să ştie să facă salmale. Vă prezentăm o reţetă cu care nu veţi da greş niciodată.
Un kilogram de carne tocată
3 cepe
2 linguri de bulion
O ceaşcă cu orez
Sare
Piper
Un ou
Mărar
Frunze de viţă
Căliţi ceapa, adăugaţi bulionul şi mai lăsaţi puţin pe foc.
Într-un bol, puneţi carnea tocată, ceapa călită, oul, orezul, condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi mărarul tocat mărunt. Amestecaţi bine. Luaţi o frunză de viţă, puneţi compoziţie şi înfăşuraţi. Procedaţi la fel cu fiecare frunză în parte. După ce aţi terminat de înfăşurat sarmalele, le aşezaţi într-un vas emailat şi le puneţi la fiert. Focul trebuie să fie mediu.
Se servesc cu smântână sau iaurt.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu