Sarmizegetusa Regia, program de vizitare modificat de la 1 octombrie

FOTO: Wikicommons
FOTO: Wikicommons

Sarmizegetusa Regia va intra în programul de toamnă de vizitare de la 1 octombrie.

Citește și: Cele mai bune seriale de urmărit în zilele ploioase de toamnă. Altele decât ”Fetele Gilmore”!

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia va avea programul de vizitare modificat, începând cu 1 octombrie, astfel că turiștii vor avea acces în incinta monumentului UNESCO în intervalul orar 9.00-18.00, potrivit unui anunț făcut de administrața sitului istoric, scrie Agerpres.

”Pentru că zilele devin tot mai scurte și mai reci odată cu instalarea toamnei, programul de vizitare a monumentului istoric de la Grădiștea de Munte - Sarmizegetusa Regia se va modifica, astfel că vă așteptăm să explorați istoria și frumusețea acestui loc emblematic și în acest sezon, începând cu data de 1 octombrie 2024 în intervalul orar 09.00 - 18.00”, precizează, miercuri, pe pagina oficială de socializare, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

Sarmizegetusa, în administrarea CJ Hunedoara de peste 10 ani

Peste 67.000 de turiști au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, apreciată ca unul dintre principalele puncte de atracție ale județului Hunedoara, relevă datele DGAMPT, din cadrul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Accesul spre situl arheologic de la Grădiștea de Munte se face pe un drum județean asfaltat, pe ruta Orăștie-Costești-Grădiștea de Munte, până la o parcare publică amenajată la câteva sute de metri distanță de intrarea în cetate.

Situl se află în administrarea CJ Hunedoara din anul 2013, între timp aici fiind instituite un regulament de vizitare, paza monumentului și un serviciu de prim-ajutor cu paramedici civili din cadrul Asociației Salvital Hunedoara, asigurat pentru zilele sfârșitului de săptămână, atunci când numărul turiștilor este mai mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel