Știați că unele alimente ne pot îmbunătăți abilitățile cognitive, concentrarea și memoria?
De fapt, ceea ce mâncăm are un efect major atât asupra modului în care îmbătrânim, cât și asupra funcționării creierului.
Păstrarea sănătății creierului este importantă atât pentru adulți, cât și pentru tineri, deoarece, pe măsură ce trec anii, corpul și creierul suferă un proces natural de îmbătrânire. Așa că este normal să vedem modificări de memorie, dificultăți de învățare, memorarea de noi informații, multitasking și multe alte activități cognitive.
Dacă vrei să slăbești aplică acest truc simplu care te va uimi
Unele alimente ar putea să ne îmbunătățească abilitățile cognitive și să îmbunătățească concentrarea și memoria. De fapt, ceea ce mâncăm are un efect major atât asupra modului în care îmbătrânim, cât și asupra funcționării creierului.
Să aflăm împreună care sunt cele 6 alimente cu efecte uimitoare asupra sănătății creierului
Alimentele ultra procesate, care sunt bogate în calorii, zahăr, carbohidrați și grăsimi nu sunt sănătoase pentru creier. Acest lucru se datorează faptului că ele favorizează apariția inflamației, afectează memoria și cresc riscul de a dezvolta boli precum Alzheimer și demența.
Un studiu care a studiat aproximativ 2.067 de participanți pe parcursul a 7 ani a constatat că un consum prea de zaharuri rafinate a crescut exponențial riscul de a dezvolta demență.
Potrivit unui alt studiu care a implicat 18.080 de persoane, o dietă bogată în prăjeli și carne procesată este asociată cu performanțe cognitive mai slabe, scrie greenme.it.
Creierul nostru are nevoie de o dietă sănătoasă care să includă fructe, legume, leguminoase, cereale, proteine animale și vegetale și grăsimi sănătoase precum nucile și semințele.
Leguma care te va ajuta să ai un tranzit intestinal sănătos
Deci, o dietă bogată în produse vegetale reduce riscul deteriorării cognitive și demenței la vârstnici.
Să vedem care sunt cele 6 alimente esențiale pentru sănătatea creierului nostru.
Colina, denumită și vitamina J, este un nutrient esențial pentru dezvoltarea creierului și se găsește în alimente precum ficatul, carnea, peștele, nucile, fasolea, mazărea, spanacul, cartofii și ouăle.
Colina este un nutrient esențial pentru dezvoltarea creierului, învățare și memorie. De asemenea, colina este vitală pentru sinteza mai multor componente ale creierului, inclusiv acetil, un neurotransmițător esențial pentru memorie și învățare.
Cum funcționează noul dispozitiv care reduce pofta de mâncare
Luteina este un antioxidant vegetal, care se găsește în legume și despre care se spune că are capacitatea de a menține creierul tânăr. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale luteinei o pot face benefică pentru sănătatea vizuală și cognitivă. Cele mai bune surse de luteină sunt spanacul, varza kale, porumbul, dovleceii, cartofii dulci, avocado și gălbenușurile de ou.
Acizii grași Omega-3 pot fi de trei tipuri: acid docosahexaenoic (DHA), acid eicosapentaenoic (EPA) și acid alfa-linolenic (ALA). Primele două (DHA și EPA) îmbunătățesc capacitatea de învățare și eficiența cognitivă, în timp ce deficiențele de DHA sunt asociate cu dificultăți de învățare.
Omega-3 sunt prezenți în principal în alimente precum nucile, semințele de chia, fructele de mare, peștele precum somonul, codul sau macroul.
Cea mai bună băutură pe care ar trebui să o bei dimineața. Efectele sunt miraculoase
Vitaminele B joacă un rol semnificativ în menținerea funcției sănătoase a creierului. Ele îmbunătățesc producția de neurotransmițători și ajută la prevenirea demenței.
Principalele surse de vitamine B includ carnea slabă, puiul, peștele, produsele lactate, cerealele integrale, fructele și legumele.
Proteinele sunt, de asemenea, esențiale pentru sănătatea creierului, deoarece aminoacizii pe care îi conțin sunt folosiți pentru a produce neurotransmițători și, în consecință, contribuie la îmbunătățirea abilităților cognitive.
Astfel, lipsa de proteine poate provoca confuzie, energie scăzută și lipsă de acuitate mentală. Prin urmare, este foarte important să le consumăm prin alimente precum pește, pui, ouă, iaurt grecesc, fasole, linte, nuci și semințe.
8 simptome fizice ale depresiei. Probleme de sănătate care indică o tulburare de spirit
Electroliții, precum sodiul, potasiul, calciul și magneziul sunt minerale esențiale pentru hidratarea creierului și a corpului în general, ceea ce permite buna funcționare a neuronilor.
În schimb, deshidratarea creierului poate provoca letargie mentală și fizică, crampe musculare, ceață cerebrală și scăderea concentrării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News