Șase alimente care devin mai sănătoase după tratamentul termic: aflați care sunt acestea

Șase alimente care devin mai sănătoase după tratamentul termic - aflați care sunt acestea. Sursa - pixabay.com
Șase alimente care devin mai sănătoase după tratamentul termic - aflați care sunt acestea. Sursa - pixabay.com

Beneficiile legumelor și fructelor crude sunt cunoscute de toată lumea, dar unele dintre ele devin și mai bune după fierbere sau coacere.

Temperatura ridicată le amplifică calitățile benefice și le crește valoarea nutritivă.

Iată șase astfel de produse

 

Roșiile fierte sau coapte conțin mai mult licopen, care este un antioxidant puternic și un agent anticancerigen. La roșiile prelucrate termic, această substanță devine mai mare și se absoarbe mai bine de organism. Iar vitaminele, conținute în roșii, sunt rezistente la căldură.

Sfecla roșie coaptă sau fiartă nu este inferioară sfeclei crude, în ceea ce privesc beneficiile. Vitaminele și microelementele utile din compoziția ei se păstrează și după tratamentul termic. Iar flavonoidele și antocianinele sunt absorbite și mai bine.


Ai o conservă de ton în cămară? Prepară niște chifteluțe delicioase și sănătoase

Usturoi. După prăjire sau fiebere, vitamina C din usturoi este distrusă, dar se formează alicina. Aceasta este o substanță unică care are proprietăți antibacteriene. Usturoiul prăjit este singura sursă naturală de alicină.

Morcovii fierți au cu 30% mai mulți antioxidanți decât cei cruzi. Morcovii, ca și roșiile, conțin licopen, care devine mai mult după tratamentul termic. Licopenul este util pentru vedere și protecție împotriva radiațiilor. Beta-carotenul este eliberat în morcovi doar după tratamentul termic.

Chec din fulgi de ovăz și dovleac: un desert excelent pentru cei care țin la siluetă

 

Merele coapte conțin puțin mai puține vitamine decât cele crude, dar au mult mai multă pectină. Această substanță protejează celulele de îmbătrânire, luptă împotriva celulelor canceroase și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Prin urmare, uneori este util să coaceți sau să conservați merele și nu doar să le mâncați crude.

În spanacul prelucrat termic, substanțele utile nu doar că nu dispar, dar sunt și mai ușor absorbite. Spanacul este bun pentru digestie și pentru sistemul nervos. Acest aliment este bogat în vitamina B6, care este mai bine absorbită de organism după ce prelucrăm termic spanacul. 

 

BONUS. Paste cu cașcaval în sos de iaurt: o rețetă uimitoare, care va fi pe placul copiilor

 

Pastele cu brânză sau cașcaval sunt consistente și sățioase. Pot fi consumate atât la prânz, cât și la cină. În plus, se pregătesc ușor și repede. 

 

Vă propunem să pregătiți paste cu cașcaval în sos de iaurt.

Ingredientele pentru 4 porții:

2 pahare de paste fusilli;

2 linguri de unt;

2 linguri de făină;

2 pahare de lapte degresat;

1 pahar de cașcaval ras,

jumătate de pahar de parmezan ras;

un iaurt grecesc;

o jumătate de pahar de pesmet;

piper negru și sare după gust.

 

Metoda de gătire

 

Puneți pastele fusilli în apă clocotită și gătiți-le al dente. În timp ce pastele se gătesc, topiți untul într-o altă cratiță, adăugați făina și gătiți, timp de un minut. Apoi turnați încet laptele, în timp ce amestecați. Sosul se fierbe 5 minute până se îngroașă.


Înfășurați legumele într-un prosop umed: trucul magic, cu care veți economisi o groază de bani

Adăugați cașcavalul și parmezanul în sos și gătiți până când brânzeturile se topesc complet. Opriți focul și adăugați iaurtul grecesc. La final, puneți în sos pastele fierte și amestecați bine.

Caramel sărat, făcut în casă: o rețetă de care te vei îndrăgosti

Pastele cu sos se așează într-un vas de copt. Presărați deasupra pesmet și piper. Coaceți pastele în cuptor 5-7 minute, după care le puteți servi pe masă. Poftă bună!

 

BONUS. Piure delicios de cartofi. Trucurile care transformă un preparat banal într-o capodoperă culinară  

 

La prima vedere, pare că este simplu să prepari un piure delicios de cartofi.

Cu toate acestea, în realitate, nu este deloc așa. Dar sunt mici secrete care vă vor permite să gătiți un piure delicios.
 
În primul rând, trebuie să știți că nu orice soi de cartofi este potrivit pentru piure. Unele soiuri ale acestei legume nu se fierb. Prin urmare, acordați atenție soiurilor cu amidon.

Salată de castraveți proaspeți și crocanți pentru iarnă: se prepară foarte rapid și este plină de vitamine

Nu gătiți piureul în apă. Dacă folosiți apă, piureul va avea un gust banal și fad. Pentru a face cartofii incredibil de gustoși și fragezi, ar trebui să adăugați lapte încălzit sau chiar smântână cu conținut scăzut de grăsimi.

Ingrediente secrete. Unele gospodine adaugă puțin unt, datorită căruia gustul piureului rămâne proaspăt. La 500 grame de cartofi fierți de tubercul fiert, ar trebui să luați cel puțin 100 grame de unt.  

Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra

Dacă vrei să dai preparatului o aromă apetisantă, ar trebui să adaugi usturoi prăjit în piure. De asemenea, pentru o textură aerisită, multe gospodine adaugă un ou crud în piure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel