Păstrarea unor alimente în frigider le poate face mai mult rău decât bine.
De exemplu, mierea se poate păstra la temperatura camerei, dacă este bine sigilată, dar în frigider nu va face decât să se întărească şi să-şi distrugă structura. Roşiile îşi pierd aroma în frigider, deoarece aerul rece le opreşte procesul de coacere, ceea ce oferă roşiilor cea mai bună aromă. Este mai bine să fie depozitate într-un coş la temperatura camerei, scrie Rador.
Busuiocul - Dacă este pus în frigider, nu numai că se va ofili rapid, dar va absorbi şi toate mirosurile din jurul său. Este mai bine să fie păstrat în apă proaspătă. Nici usturoiul nu se comportă bine în frigider şi este recomandat să fie depozitat într-un loc răcoros şi uscat.
Cartofii - La temperaturi reci, amidonul din cartofi se transformă în zahăr. Cel mai bine se păstrează într-un loc răcoros (dar nu prea rece) şi întunecat. Pungile din pânză sau hârtie cu găuri sunt de preferat pentru că "respiră" mai mult decât în cele din plastic.
Ceapa - Ţinută în frigider, va deveni moale şi va mucegăi. Este indicat să fie păstrată afară.
Avocado - Se depozitează în pungi de hârtie, iar dacă nu este încă bine copt, se poate pune alături o roşie, un măr sau o banană.
Pâinea - Frigiderul ar usca rapid pâinea şi este mai bine să fie feliată şi depozitată în congelator. Pâinea proaspătă se păstrează în aer liber, la temperatura camerei, în punga din hârtie. Uleiul de măsline - Acest ulei valoros trebuie păstrat într-un loc întunecat şi răcoros, dar nu în frigider, deoarece acolo îşi va schimba consistenţa şi se va transforma din lichid într-o pastă densă, precum untul.
Cafeaua - La frigider, îşi va pierde aroma şi va prelua alte mirosuri din jur. Pentru a o păstra proaspătă, cel mai bine este să fie depozitată pe rafturile din bucătărie, într-o cutie bine sigilată.
Citește și:
De ce să ții mereu un burete în frigider. Te ajută foarte mult!
Trei bureţi de vase noi aşezaţi în compartimentul pentru fructe şi legume (dacă sertarul este mai mic sau nu are foarte multe legume în el este suficient şi unul) le vor menţine pentru mai mult timp prospeţimea. Bureţii se aşază în partea inferioară a sertarului de legume şi fructe din frigider, explică radiocluj.ro.
Astfel vor absorbi umezeala suplimentară din sertar, extinzând astfel durata de conservare a fructelor şi legumelor dumneavoastră. Atunci când bureţii sunt plini cu apă, este un semn că au fost afectaţi de umiditatea din frigider, semn că nu vă mai sunt de folos. Cel mai bine ar fi, în acest caz, să îi înlocuiţi.
Cum scapi de mirosul urât din frigider
Pliculeţele de ceai te pot ajuta să scapi de mirosurile neplăcute. Absorb mirosurile și parfumează încăperea. Odată ce ai folosit pliculeţul, lasă-l să se usuce şi pune-l într-un castron în frigider sau în dulap, potrivit sunt gospodina.net.
Dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Este un truc simplu și eficient pe care l-ai putea încerca și tu. De asemenea, pentru a păstra proaspătă smântâna sau brânza de vaci, depozitaţi-o cu capacul în jos în frigider. În acest fel se creează un vid care va ajuta la reducerea riscului de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafaţă, scrie adevarul.ro.
Probabil ai şi tu grijă să pui mâncarea în frigider abia după ce s-a răcit complet, pe motiv că se strică. Nimic mai fals. Ei bine, problema nu e aici. Adevărul este că dacă pui mâncarea fierbinte în frigider, aceasta îl face să lucreze mai greu, scrie foodstory.ro. Însă mâncarea nu are de suferit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu