Ai amețeli? Mare GRIJĂ la ASTA. ȘASE boli în perioada caldă. "Poate fi FATALĂ"

Temperaturile ridicate pot crea adevărate probleme în interiorul și exteriorul corpului nostru. Iată care sunt cele 6 boli la care trebuie să fii atent pe caniculă. 

Administrația Națională de Meteorologie a transmis avertizări de caniculă în mare parte a țării, iar vara și-a intrat pe deplin în drepturi, motiv pentru care, organismul nostru, poate avea de suferit. 

Există șase boli care se manifestă în anotimpul cald, la temperaturi crescute și care se manifestă prin amețeală. 

NEURONITA VESTIBULARĂ

Este o infecţie virală frecventă vara, a nervului de echilibru, de obicei de la o singură ureche. În acest caz, vei fi amețiti și vei simţi că se întârte totul în jurul tău la nesfârşit. 

VARICELE

Pe timpul verii este foarte important să acorzi o atenţie mărită varicelor, pentru că temperaturile exagerate pot agrava problema. Deşi în anumite situaţii, cum ar fi crampele sau durerile musculare, căldura prezintă efecte benefice, asupra dilataţiilor varicoase are consecinţe nefaste.

Cel mai importat sfat este să eviți expunerea prelungită la soare, băile lungi şi fierbinţi, şedinţele prelungite de sauna sau epilatul cu ceară fierbinte.

BOLI DE PIELE 

Umiditatea, căldura şi folosirea cremelor de protecţie solară favorizează apariţia unei afecţiuni frecvent întâlnite în timpul verii, respectiv pitiriazis versicolor, adică o micoză care se manifestă prin erupţia la nivelul pieptului şi spatelui a unor pete mici rotunde, brune sau decolorate, iar simptomele includ mâncărime, cojirea pielii şi extinderea pe suprafeţe mari ale corpului.

ASTMUL

Căldura, umiditatea, praful şi poluarea excesivă din marile oraşe pot agrava simptomele astmului, bolnavul prezentând dificultăţi mari în respiraţie, în special pe timp de noapte, tuse şi senzaţie de apăsare în piept. Chiar dacă se știe că astmaticii au probleme primăvara, alergenii pot persista și pe parcursul sezonului cald.

BOLI CARDIACE

În timpul verii, presiunea sângelui este redusă deoarece organismul elimină căldura în exces pentru a evita supraîncălzirea. 

DIABETUL

Medicamentele recomandate pentru reglarea glicemiei pot fi extrem de toxice dacă nu se consumă suficiente lichide, iar transpiraţia excesivă poate exacerba pierderea de lichide din organism, astfel încât se ajunge frecvent la deshidratare.

Combinaţia de căldură şi umiditate poate fi fatală pentru diabetici din cauza inabilităţii organismului de a se răcori, citează csid.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel