Șase cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, se află între ostaticii luați de Hamas. Val Vâlcu: Această organizație teroristă este necesar să fie lichidată

FOTO: freepik @amrulqayscyclomax
FOTO: freepik @amrulqayscyclomax

Alte două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se află printre ostaticii luați de Hamas. MAE ”solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor șase persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română”.

Încă două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se află printre ostatici luați de gruparea Hamas, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe al României. 

”Încă doi cetățeni cu cetățenie dublă, israeliană și română, cu domiciliul în statul Israel sunt ostatici în Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor șase persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, luate ostatice în Fâșia Gaza”, se arată în comunicat.

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a afirmat, la Antena 3 CNN, că ”trebuie să admitem că această organizație teroristă este necesar să fie lichidată. Deci iată un motiv în plus, aici vorbim de ciocnirea între democrație, dacă ne gândim la țările occidentale, Japonia, Coreea de Sud, și de partea cealaltă ai un grup de dictatori, președinți care nu mai vor să plece de la Putere, Xi Jinping (n.r. președintele Chinei) și-a inventat al treilea mandat, a schimbat Constituția, Putin, liderul religios din Iran, avem un Război Rece, dacă vreți, nu mai e cu comunism și ideologii, e cu dictatură și libertate.

Noi am trăit în dictatură și nu ne-a fost bine. Am văzut ce înseamnă să decidă pentru tine un singur om, liderul suprem. Care este problema că stau la Putere până la moarte? Că nu mai dau seama, nu mai dau socoteală. Benyamin Netanyahu va răspunde, va fi o comisie, va fi anchetat, vom vedea cine, ce a greșit, cel de la Mossad, liderul militar. Ei vor da socoteală. Putin și-a lichidat adversarii, exact ca gruparea Hamas.

Iată, este necesar să susținem Israelul, pentru că susținem civilizația occidentală și lumea liberă”, a declarat Val Vâlcu la Antena 3 CNN.

Începând din 7 octombrie, data la care gruparea Hamas a lansat atacul asupra Israelului, conflictul a făcut cel puţin 1.400 de morţi în Israel, majoritatea civili, şi peste 240 de persoane au fost luate ostatice, potrivit autorităţilor.

În Fâşia Gaza, peste 9.000 de persoane, dintre care 3.826 de copii, au fost ucise în bombardamentele israeliene, potrivit bilanţului de vineri al Hamas.

Citește și: Benjamin Netanyahu, declarații de ultimă oră: "Vom merge înainte cu toată forţa. Israelul refuză armistiţiul"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel