Șase elevi, la spital, după ce învăţătoarea a aprins în clasă o lampă cu ultraviolete

O profesoară de la un liceu din capitală, atacată cu un cuțit de un elev
O profesoară de la un liceu din capitală, atacată cu un cuțit de un elev

Poliţiştii au deschis dosar de urmărire penală pentru vătămare corporală din culpă în contextul în care şase elevi de clasa a doua din localitatea Dobroeşti au ajuns la spital, după ce învăţătoarea a pus în funcţiune în sala de cursuri o lampă cu ultraviolete, a informat, marţi, IPJ Ilfov.

 

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, poliţiştii oraşului Pantelimon s-au sesizat din oficiu.

La data de 24 noiembrie, în intervalul orar 8,30 - 12,00, o învăţătoare din cadrul unei unităţi de învăţământ din localitatea Dobroeşti, în timp ce preda unor elevi din clasa a doua, a pus în funcţiune o lampă cu ultraviolete.

Șase elevi s-au prezentat la diferite unităţi spitaliceşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, notează Agerpres. 

Razele UVA, în cantitățile recomandate, au o serie de efecte benefice pentru sănătatea noastră. Atunci când depășim măsura însă, pot apărea problemele.

În urma expunerii la razele UV, organismul produce vitamina D, vitamină care este esențiala pentru sănătate.

Cea mai mare cantitate de raze UVA este eliberată în mod artificial de către lampile saloanele de bronzare, persoanele care se expun în mod repetat putând dezvolta cancer de piele.

Modul în care razele UVA şi UVB acționează  asupra organismului uman diferă în funcție de intensitatea acestora.

Altitudinea la care ne aflăm determină intensitatea razelor UV. Dacă altitudinea este ridicată, numărul de radiații cu care intrăm în contact. Cu cât altitudinea scade, cu atât razele UV îşi pierd din intensitate, notează publicația Ziarul Sănătatea.

Patru copii și un profesor, la spital, după ce au stat într-o clasă sterilizată cu ultraviolete

Și anul trecut, patru copii și un cadru didactic din Galați au ajuns la spital cu ochii umflaţi şi roşii, după ce au stat într-o clasă în care a funcționat o lampă cu ultraviolete.

În urmă cu o lună, părinţii au decis să cumpere pentru protejarea copiilor aceste lămpi, potrivit Antena 3. S-au cumpărat şi lămpi care pot fi folosite în prezenţa copiilor - lămpi mai slabe, dar s-au cumpărat şi lămpi foarte puternice care sunt interzise a fi folosite în prezenţa lor.

Lămpile pentru sterilizare trebuie folosite după golirea clasei, la jumătate de oră, nu în prezenţa elevilor. Aşa s-a întâmplat la clasa a patra de la Liceul "Emil Racoviţă" din Galați.

Învăţătoarea a confundat lampa cu neonul, când a aprins luminile în clasa de dimineaţă, neavând culoarea violet, ci are culoarea albă.

Incidentul are loc la doar câteva zile după o situaţie similară de la Braşov, unde elevii unei şcoli în care s-a folosit o astfel de lampă au acuzat şi ei dureri de cap şi de ochi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel