Șase kilograme de aur, confiscate. Evaziune fiscală la mai multe bijuterii din Galați. Mascații au descins

Aproximativ 6 kg de aur au fost ridicate de polițiștii din Galați, în cadrul unor percheziții care s-au desfășurat la sediile mai multor societăți comerciale, din municipiul Galați, bănuite de evaziune fiscală. 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați au efectuat nouă percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la sediile și punctele de lucru a patru societăți comerciale bănuite că ar fi desfășurat activități de comercializare și prelucrare de bijuterii din metale prețioase, fără a evidenția în actele contabile respectivele operațiuni comerciale, se arată într-un comunicat de presă. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, circa șase kg de aur și au fost indisponibilizați aproximativ 52.000 de lei.

Ce au descoperit anchetatorii

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – 2021, cele 4 societăți comerciale ar fi prestat activități de comercializare și prelucrare de bijuterii confecționate din materiale prețioase, precum și servicii de amanet pentru astfel de produse, fără ca veniturile realizate să fie înregistrate, în totalitate, în evidențele contabile și, în anumite cazuri, fără ca activitatea să fie autorizată în condițiile legii.

Prejudiciul parțial, stabilit până la acest moment, este de aproximativ 1.500.000 de lei.

Ancheta este în desfășurare

În continuare, polițiștii, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, efectuează cercetări pentru administrarea probatoriului în cauză, având ca obiect comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

La acțiune, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetați pentru trafic de droguri

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.-B.T. Arad, au efectuat o acțiune, în județul Cluj, pentru combaterea traficului de droguri de risc. Un bărbat, de 32 de ani, a fost depistat în timp ce ar fi comercializat 1.013 comprimate de ecstasy.

În cauză, a fost pus în executare un mandat de percheziție, în județul Botoșani, la domiciliul bărbatului, unde au mai fost descoperite și indisponibilizate 1.600 de comprimate de ecstasy.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri, fiind prezentat magistraților Tribunalului Arad, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel