Șase obiceiuri care par sănătoase, dar nu sunt

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Marea diversitate de produse autohtone de care dispunem ne permite să ne configurăm o dietă suficient de largă, variată și sănătoasă, astfel încât să nu cădem pradă miturilor false și sfaturilor nefondate ale unor 'influenceri' care ne pot pune sănătatea în pericol.

De la venirea internetului în viețile noastre, am fost bombardați cu mesaje despre ce este sănătos și ce nu, iar acest lucru a crescut exponențial cu apariția rețelelor sociale. Diverși influenceri împărtășesc presupuse obiceiuri proprii care, adesea, au o valoare științifică scăzută sau inexistentă. Dar cum putem fi siguri ca sunt de încredere? Vom clarifica unele dintre recomandările celebre care nu sunt neapărat benefice pentru sănătatea noastră.

Postul și/sau săritul peste mese

În primul rând, posturile nu ar trebui să fie recomandate de influencerii care le promovează pe rețelele sociale, ci ar trebui consultate cu un specialist medical. Există persoane mai vulnerabile la acest tip de diete (copii, vârstnici, femei însărcinate, diabetici...) care pot suferi efecte secundare semnificative. Pe de altă parte, dacă te gândești să sari peste mese ca metodă de slăbire, cel mai probabil efectul va fi invers: îți va fi mult mai foame și vei fi tentat să abuzezi de alimente nesănătoase, bogate în zaharuri și carbohidrați.

Eliminarea tuturor grăsimilor din dietă

Teama de colesterol poate duce la decizia greșită de a elimina complet grăsimile din dietă. Este o mare eroare, deoarece avem nevoie de grăsimile mononesaturate și polinesaturate, pe care le găsim, de exemplu, în avocado, în nuci sau în uleiul de măsline.

Abandonarea glutenului fără un diagnostic de boală celiacă 

Renunțarea la consumul de pâine și produse derivate, ne va duce la creșterea consumului de alimente mai grase și, implicit, la un aport crescut de calorii neesențiale. În plus, aportul de fibră ar fi serios afectat, la fel ca și aportul de vitamine, două elemente esențiale într-o dietă sănătoasă pentru inimă.

Excesul de proteine pentru a slăbi

Obiectivul nostru de a arăta grozav în costum de baie presupune probabil arderea grăsimii și câștigarea de masă musculară printr-o dietă bogată în proteine. Problema este că, fără un studiu adecvat al condițiilor corporale și o dietă bine echilibrată, acest lucru poate duce la efecte de rebound și poate cauza diverse probleme, de la respirație urât mirositoare și dureri de cap, până la un risc mai mare de boli cardiace și probleme de funcție renală.

Înlocuirea fructelor întregi cu sucuri

Înlocuirea consumului de fructe întregi cu aceste preparate presupune, de asemenea, pierderea aportului de fibre și, în general, a conținutului de vitamine.

Înlocuirea zahărului cu îndulcitori artificiali

Există alimente care conțin îndulcitori artificiali în loc de zahăr și nu fac ca dieta noastră să fie mai bună, ci dimpotrivă. Diverse cercetări au asociat consumul lor prelungit cu un risc mai mare de accident vascular cerebral și boli cardiace. Pe plan digestiv, alcoolii de zahăr, stevia și fructul călugărului (Luo Han Guo) pot cauza probleme digestive precum balonare, gaze și diaree, potrivit 20minutos.es

VEZI ȘI: Își cunoaște pisica propriul nume? Află de ce te ignoră și cum o poți învăța să răspundă la chemare https://www.dcnews.ro/isi-cunoaste-pisica-propriul-nume-afla-de-ce-te-ignora-si-cum-o-poti-invata-sa-raspunda-la-chemare_968835.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel